Nu kan du anmäla intresse av att vara med i en medborgarjury

Fotograf:

Publicerad 9 november 2018

Samtalsgrupper, sång och musik från hela världen eller en poesifestival- vilket eller vilka förslag tycker du ska genomföras i Östra Göteborg? Nu kan du anmäla dig till en jury och vara med och bestämma. Juryn sammanträder den 8 december kl 11-13.

I Östra Göteborg har genomförande av en medborgarbudget pågått under året. Fram till den 10 september kunde boende i stadsdelen skicka in förslag som kan tilldelas pengar ur en så kallad medborgarbudget. Totalt finns 400 000 kronor att fördela. Tanken är att pengarna ska användas till något som många boende i Östra Göteborg kan ha glädje av och som kan leda till att människor som inte brukar träffas i vanliga fall möter varandra. Totalt kom 62 förslag in via e-post, förslagslådor på biblioteken samt lämnades in vid ett öppet möte i mitten av september.

Nu går det att läsa förslagen som finns att rösta på

Alla inkomna förslag har granskats av förvaltningen för att se att de uppfyller reglerna för medborgarbudget. Totalt finns åtta olika förslag att rösta på. En av dessa handlar om att skapa samtalsgrupper, som går ut på att människor träffas i grupper och diskuterar olika teman och ämnesområden. En gemensam fråga kan förena oavsett bakgrund samtidigt som olika sätt att se på saker kan öka förståelse och bredda synsätt. Och när vi möts öga mot öga ges möjligheter till ett respektfullt meningsutbyte som kan leda till nya vänskaper, ökade insikter och nya tankar. Ett annat förslag är att träffas för att sjunga och spela musik tillsammans. Ytterligare ett är att anordna en poesifestival. Resten av förslagen finns att l
läsa på: www.goteborg.se/medborgarbudgetiostragoteborg

Vill du vara med i juryn?

Det är en jury bestående av invånare i stadsdelen som ska bedöma och rösta på förslagen. Om du vill vara med i juryn kan du skicka in en intresseanmälan. Det enda kravet är att du ska bo i Östra Göteborg. Juryn kommer att sättas ihop så att det blir en blandning av personer i olika åldrar och så att hela stadsdelen är representerad. Därför behöver du uppge din ålder och din adress.

- Jag hoppas att många boende i stadsdelen tar tillvara möjligheten att kunna vara med och påverka, säger Yvonne Lind, som samordnar genomförandet av medborgarbudget.

Så här anmäler du intresse av att vara med i juryn

Skicka e-post till medborgarbudget@ostra.goteborg.se
Uppge ditt namn, ålder och din adress.

Du kan också lämna intresseanmälan på telefon 031-365 30 11 eller 0736-65 30 54
Därefter kommer du att få besked om du fått en plats i juryn eller inte.

Du kan anmäla ditt intresse fram till den 20 november.

Tid och plats för jurymötet

Juryn sammanträder den 8 december klockan 11–13 på Kortedala Forum. Vi bjuder på fika. Meddela om du har behov av tolk.

Här kan du läsa mer om förslagen:
www.goteborg.se/medborgarbudgetiostragoteborg