Till innehåll

Projektledaren som valde lokalförvaltningen – igen

Publicerad 17 november 2016

För ett och ett halvt år sedan lämnade Morgan Ström lokalförvaltningen för att testa på rollen som enhetschef på Tre Stiftelser. Nu är han tillbaka som projektledare.

– Jag längtade efter projekten och gemenskapen i min tidigare enhet. Jag lämnade något som jag egentligen trivdes väldigt bra med, säger han.

Vid 22 års ålder startade Morgan Ström sin egen snickarfirma. Han hade gått bygg- och anläggningsprogrammet i Bräcke och tyckte att arbetslivet som egenföretagare verkade spännande.

– Jag har alltid gillat att arbeta med händerna. I elva år höll jag på med firman innan jag ställde mig frågan om jag skulle göra något annat i mitt liv.

Två år senare hittade han till lokalförvaltningen. Som byggtekniker på serviceavdelningen var han involverad i första vändan av toalettprojektet*. Morgan blev sedan arbetsledare på samma avdelning, för att därefter hamna dit han har återvänt i dag, nämligen på projektavdelningens enhet LN.

– Här var jag projektledare i två års tid tills jag fick ett erbjudande om att ta över som enhetschef för fastighet på Tre Stiftelser, säger han.

Vidare mot nya äventyr

Morgan var kluven kring vad han skulle göra. Å ena sidan kände han att det var ett erbjudande som inte skulle komma igen. Å andra sidan trivdes han otroligt bra med sina projektuppgifter, kollegor och chefen Henrik Pettersson.

– Jag är ju en arbetare i grunden, jag har inte läst på Chalmers eller liknande, vilket innebär att jag har gjort en resa som man egentligen kanske inte gör. Därför valde att jag tacka ja till erbjudandet. Även om jag inte hade haft några planer på att lämna lokalförvaltningen, säger Morgan.

I ett och ett halvt år ansvarade han för bland annat trädgårds- och fastighetsskötsel vid de tre äldreboenden som Tre Stiftelser förvaltar. Under tiden började saknaden efter lokalförvaltningen växa sig starkare.

– Jag längtade efter projekten och gemenskapen i enheten. Jag lämnade något som jag egentligen trivdes väldigt bra med.

Tillbaka som projektledare

I drygt två månader har han nu varit tillbaka på lokalförvaltningen. Han säger sig ha hittat hem igen.

– Jag blev så himla förvånad kring välkomnandet jag fick. Medarbetare som jag kanske har hejat på någon gång och pratat med snabbt kom fram och kramade mig. Det var en otroligt skön känsla och ett kvitto på att jag gjorde helt rätt i att återvända, säger Morgan.

Som projektledare ansvarar han för områdena Askim, Frölunda och Högsbo. Här ser han till att lokalförvaltningens fastigheter, framförallt förskolor, skolor och äldreboende, förblir i gott skick genom underhåll och ombyggnationer.

– Tjänsten på Tre Stiftelser var otroligt lärorik. Jag jobbade mer verksamhetsinriktat där och det tar jag med mig hit. Jag har tänkt på det innan, men inte haft samma förståelse för hur buller exempelvis kan påverka ett demensboende.

– Det viktigaste med att vara projektledare på lokalförvaltningen är att ha lika mycket förståelse för byggnation som för de som huserar i våra fastigheter, fortsätter Morgan.


Mer om Morgan Ström

Ålder: 42 år.
Bor: Kungälv.
Utbildning: Bygg- och anläggningsprogrammet i Bräcke, Västra Hisingen.
Detta gör jag när jag inte jobbar: ”Har nyligen byggt klart vårt eget lösvirkeshus, är handbollstränare för sonen och tycker om att vara ute med båten och fiska.”
Detta vet andra inte om mig: ”När jag var snickarlärling 1994 var jag med och byggde Thomas Ravellis hus i Mölnlycke, både innan och efter fotbolls-VM i USA. Det var en rolig upplevelse.”

*I toalettprojektet avsattes pengar för att skapa mer trygga, säkra och hållbara elevtoaletter i skolor i Göteborg. Totalt valdes tio skolor ut, en i varje stadsdel.

    ${loading}