Vill du bli elcyklist?

Publicerad 23 november 2022

Brukar du använda bil eller kollektivtrafik för dina vardagsresor? Nu har du möjlighet att ansöka om att kostnadsfritt få låna en elcykel (utrustad med vinterdäck) under 6 veckor i vinter. Anmäl ditt intresse senast söndag 11 december.

Med elcykeln tar du dig fram smidigt, enkelt och snabbt oavsett avstånd, uppförsbackar och motvind. Du gör ett hållbart val – både för din egen hälsa och miljön!

Läs mer och anmäl ditt intresse.

  • För dig som bor i Majorna/Kungsladugård.
  • Du förväntas kunna hämta cykeln i Majorna den 17 januari och lämna den 28 februari.
  • Det finns ett begränsat antal cyklar, så ett urval kommer att göras.

Detta godkänner du genom att delta i projektet

  • Att genomföra vardagsresor med cykel, och ha som mål att göra det minst 3 dagar i veckan under projektperioden.
  • Att svara på två digitala enkäter under projekttiden – en direkt efter återlämning av cykeln och en några månader senare.

Om cykeln

Cykeln du får låna är av märket Winther Superbe (utrustad med vinterdäck), och har en motor som assisterar upp till 25 km/h. Du får använda cykeln på väg/gång- och cykelbanor i tätort/stad, men inte i terräng.

Att tänka på om du deltar

  • Du kommer att få signera ett utlåningsavtal vid övertagandet av cykeln, som säger att du är ansvarig för cykeln under testperioden.
  • Cykeln är stöldförsäkrad via Göteborgs Stad. Vid eventuell stöld betalar du en kostnad för självrisk på 1000 kronor, förutsatt att nycklar och batteri finns kvar.
  • Vid skada på cykeln står du själv för detta, till exempel genom din hemförsäkring, och då också kostnaden för eventuell självrisk. Slitageskador så som till exempel punktering står Göteborgs Stad för.
  • Du förväntas använda låset som följer med till cykeln för att kunna låsa fast den i cykelställ.

Personuppgifter

Under projektet kommer vi att behandla dina personuppgifter; namn, adress, telefon, epost och enkätsvar. Detta i syfte att komma i kontakt med dig under projektet och för att utvärdera och följa upp projektet Elcyklist.

Läs mer om hur trafikkontoret behandlar din personuppgifter.

Mer information

Det här projektet är en del av Pilotområde cykel, ett projekt som ska öka effekten av stadens cykelprogram. Läs mer om Pilotområde cykel.