Här hittar du vinteraktiviteter i Göteborg

Foto: Park- och naturförvaltningen

Publicerad 3 december 2021

Vintern kom tidigt i år och det finns gott om möjligheter runt Göteborg att aktivera både stora och små. Helt gratis! Här kommer lite tips på vad du kan göra.

Pulkabackar

Det finns gott om bra pulkabackar runt om i Göteborg. Slottsskogen och Delsjön har flera och kring lekplatser finns det också bra backar.

Tänk på att se upp i backen då åkning sker på egen risk och att du behöver kontrollera så du kan åka på ett säkert sätt. Att barn har hjälm på sig är också bra.

Här kommer ett urval av pulkabackar:

Längdspår

Blir det mycket snö under vintern kan det finnas skidspår för dig som gärna åker längdskidor. I Göteborg finns inga kommunalt hållna skidspår men när vädret tillåter finns det föreningar som anlägger spår som är öppna för alla. Spåren finns bland annat i DelsjöområdetSlottsskogen.

Aktuella skidspår hittar du på webbplatsen skidspår.se.

Eld- och grillplatser

Att vandra i stadens grönområden i vinterskrud är fantastiskt. Det finns fasta grillplatser på flera badplatser och i en del parker och naturområden. Där du kan göra upp eld för att värma dig eller grilla medhavd mat.

Du hittar alla på vår karta för friluftsliv i Göteborg.

Vinterbad

Föredrar du att ta ett stärkande dopp finns det några badplatser som är mer lämpade. Tänk på att klippor kan vara extremt hala nu på vintern. Att bada på vintern innebär ökade risker och sker på egen risk.

Havsbad med de bästa förutsättningar för vinterbad med handledare och bra stegar eller trappor finns vid:

  • Fiskebäcksbadet
  • Smithska uddenkajen
  • Ganlet
  • Längst ut på Lillebybadet
  • Hovåsbadet.
  • Utöver det finns Askimsbadet med en betongbrygga och fast stege.

Här får du reda på med om vinterbad i Göteborg

Spolade isar

I Kronhusparken är det premiär för en ny skridskobana. Det är gratis skridskoåkning för alla och banan är öppen varje dag från 27 november till 19 december, klockan 11-18. Ta med egna skridskor och hjälm eller låna på plats.

Läs mer om det på Kronhusjul 2021

Skridskoåkning på sjöar

Runt Göteborg finns många sjöar som du kan åka skridskor på, bland annat Härlanda Tjärn. Tänk dock på att all åkning sker på egen risk. Göteborgs Stad gör ingen provtagning av isarnas tjocklek och bärighet och kan därför inte skylta om svaga isar. 

Park- och naturförvaltningen skottar inga naturisar på grund av säkerhetsrisken det skulle innebära för våra medarbetare. Att isen är skottad av kommunen kan också ge en falsk indikation på att den är säker, något som snabbt kan förändras vid till exempel väderomslag.