1 februari invigs de nya lokalerna för biblioteket, medborgarkontoret och Hammarträffen i Hammarkullen!

Publicerad 30 januari 2018

Under ett år har de välbesökta lokalerna för biblioteket, medborgarkontoret och Hammarträffen varit stängda för renovering. Under det gångna året har allt bytts ut, och för besökarna är det nu en helt ny miljö som öppnar sig. 22 januari öppnade lokalerna igen, och 1 februari är det invigning.

För ett år sedan stängde lokalerna för biblioteket, medborgarkontoret och Hammarträffen i Hammarkullen, och det är mycket som har hänt sedan dess med bland annat ny entré.

- Vi har länge önskat att renovera lokalerna, och det känns jättekul att resultatet blivit så bra. Besökaren möts nu av ljusa färger och en miljö som gör att man vill stanna kvar längre, säger Annmari Davidsson, bibliotekschef i stadsdelsförvaltningen Angered.

Lokalerna är helrenoverade och har blivit större. Nu finns det fler sittplatser, en egen barnavdelning, fler datorer, mötesrum som kan bokas och tyst studierum. Medborgarkontoret och biblioteket har även utökat sina öppettider i samband med att de nya lokalerna togs i bruk.

- Allt detta har önskats av besökarna när vi pratat med dem och i de brukarenkäter som de fyllt i, och det är bra att vi har kunnat förverkliga många av önskemålen som besökare haft, säger Annmari Davidsson.

Även Hammarträffen, en träffpunkt för seniorer och personer med funktionshinder, har fått nya lokaler som finns i anslutning till biblioteket och medborgarkontoret. Dessa öppnar lite senare under våren.

Invigning 1 februari

Torsdag 1 februari invigs lokalerna. Då kommer El Sistema och uppträder. Invigningen pågår klockan 15-18.