Samlad information om coronaviruset

Senast uppdaterad: 29 maj 2020 klockan 15:41 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Här hittar du information om hur Göteborgs Stads verksamheter påverkas.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Livepodd ökar ungas delaktighet under covid-19

Bild från livesändningen när ungdomar intervjuar kommunpolisen i Göteborg.

Publicerad 21 april 2020

När aktiviteter och arrangemang ställs in och ändras på grund av rådande direktiv om covid-19 hittar fritid i Västra Göteborg nya sätt för ungdomar att få en meningsfull fritid trots att man måste vara hemma mer. För att behålla kontakten med ungdomar som i vanliga fall tar del av fritidsverksamhetens aktiviteter efter skoltid väcktes idén om att skapa en livesänd podd.

”Vi har märkt att ungdomar inte tar del av samhällsinformation via traditionell media på samma sätt som vuxna gör. De nås inte av viktig information och en hel del rykten sprids. Det skapar oro, stress och osäkerhet. Så när ungdomarna kom med idén att få information via en podd, där de själva ställer frågorna tyckte vi det var en bra idé som vi borde testa.” säger Faton Begu, ungdomshandledare Västra Göteborg.

Livepodden sänds under fyra veckor varje tisdag och torsdag mellan kl. 19-20. Sändningen går att se via fritid Västra Göteborgs youtube-konto. Under sändningen intervjuas inbjudna gäster men ungdomarna är också med och bidrar med information om ett specialintresse eller uppträdande.

Inför varje sändning kan ungdomarna skicka in frågor till de personer som ska intervjuas. Bland annat har en läkare och en kurator varit med. De svarade på frågor om covid-19 och tips på hur man kan hantera sin oro. I ett annat avsnitt svarade kommunpolisen på frågor om sitt arbete, regler kring visitering och när de tar personnummer.

”Ungdomarna är väldigt engagerade, de kommer med massa förslag och teman till intervjuer. Det kan handla om politik, sex, aktier, psykisk ohälsa, sport och musik. Inför varje sändning skickar in de in sina frågor som vi sedan ställer under intervjun. Första sändningen var det cirka 100 personer som lyssnade. Det här känns som ett bra sätt att skapa delaktighet och inflytande tillsammans med ungdomarna utan att träffas fysiskt, alla kan vara med och delta.” säger Faton Begu, ungdomshandledare i Västra Göteborg.


När? Tisdag och torsdag kl. 19 - 20.

Var? Youtube: fritid västra Göteborg

Vill du veta mer, kontakta:

Faton Begu, Ungdomshandledare Projektkontoret Västra Göteborg
Mejl: faton.begu@vastra.goteborg.se
Telefon: 031-366 41 72


    ${loading}