Till innehåll

Unga jobbar på lovet - för att förbättra sitt Rannebergen

Illustration: Visuell kommunikation

Publicerad 18 april 2019

I somras var det premiär för Camp demokrati, ett sommarjobb för ungdomar i Angered och just nu pågår Camp Demokrati Rannebergen. Fokus denna gång ligger på närområdet: hur kan man påverka lokalt och skapa en meningsfull fritid för unga? Som en del av Camp demokrati kommer deltagarna göra ett projektarbete om hur de skulle vilja förbättra Rannebergen.

Jobb på lovet

Camp demokrati började som ett sommarjobb, men den här gången är det påsklovsjobb. Under lovet får ungdomar från Rannebergen som går i årskurs nio chansen att lära sig mer om demokrati och hur de själva kan påverka samhället på olika sätt.

Engagemang för Rannebergen

Fokus under Camp demokrati ligger denna gång på närområdet, hur man kan påverka lokalt och skapa en meningsfull fritid för unga. Tidigare deltagare gjorde ett projektarbete om att få en butik till området. Vad det blir för projekt denna gång bestämmer ungdomarna själva.

- Under Camp demokrati får ungdomarna diskutera och problematisera högaktuella ämnen som berör både deras nutid och framtid, säger Seiran Alipour, processledare inom stadsdelsförvaltningen Angered och ansvarig för Unga påverkar. Vi kommer jobba både med föreläsningar och interaktiva workshop. Dessutom kommer deltagare från tidigare Camp demokrati att vara med och hålla i övningar. De har även varit med i planeringen. De som varit med tidigare vet ju vad som var matnyttigast, fortsätter Seiran Alipour.

Om Camp demokrati Rannebergen

Camp demokrati Rannebergen pågår under påsklovet samt fyra torsdagskvällar senare i vår.

Camp demokrati Rannebergen arrangeras av Kooperativet Fjället och Vårt Rannebergen. Vårt Rannebergen är ett samarbete mellan Bostadsbolaget, Hyresgästföreningen och stadsdelsförvaltningen Angered.

Bland ledarna finns, förutom tidigare Camp demokrati-deltagare, personal från Unga påverkar, Trygghetssamordningen, fritidsgården Fjället och Hyresgästföreningen.

Camp demokrati tillbaka sommaren 2019

Även i sommar blir det Camp demokrati som sommarjobb. Stadsdelsförvaltningen Angered erbjuder sommarjobb till alla ungdomar i årskurs nio och Camp demokrati är ett av de sommarjobb som ungdomarna kan önska.

På filmen kan du höra ledare och deltagare Camp demokrati 2018 berätta.

    ${loading}