Välkommen på invigning av regnlekplatsen 8 december

Missa inte invigningen av Göteborgs regnlekplats. Det blir tal, sång, lek och dans. Illustration: 02landskap

Publicerad 15 november 2018

Vad kan man göra på en lekplats som är extra rolig att vara på när det regnar? Kom och se och testa den 8 december då stadens egen regnlekplats i Renströmsparken invigs.

Göteborgarna önskade sig en lekplats för regn i alla säsonger, med tak och sittplatser och med saker som blir extra roliga när det regnar. Det blev tydligt i de dialoger som park- och naturförvaltningen hade inför att regnlekplatsen skulle byggas.

Som en tidig julklapp blir önskningarna förverkligade i regnlekplatsen i Renströmsparken. Här kan du bland annat hoppa i vattenpussar, ta skydd under tak formade som löv eller klättra på lekredskapet ”spön i backen”.

Dessutom blir det mingel med Varieté Vagant, regndans med Twisted Feet och julmusik med Julsångskvartetten. Från ”Kaffeluckan” bjuder vi på varm dryck och pepparkakor.

Konferencier är stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och invigningstalar gör Cecilia Dalman Eek (S), ordförande park- och naturförvaltningen.

Tid och plats för invigning

8 december kl. 15.00–16.00 vid Näckrosdammen i Renströmsparkens i Centrum.

Program

  • Julsångskvartetten inleder med julsånger.
  • Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård, Göteborgs Stad, hälsar välkomna.
  • Invigningstal av Cecilia Dalman Eek (S), ordförande park- och naturförvaltningen.
  • Regndans med Twisted Feet.
  • Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och Emma Johansson, projektledare för regnlekplatsen, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad, berättar om hur regnlekplatsen vuxit fram ur göteborgarnas önskemål i dialogerna inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.
  • Mingel med Varieté Vagant; blås såpbubblor, klättra på ”spön i backen”, kolla in vattnets väg från lövtaken ner på bakborden för geggamoja.
  • Från ”Kaffeluckan” serveras varm dryck och pepparkakor.

Få koll med Lekplatsappen

Vill du ha koll på vilka andra lekplatser som finns i Göteborg? I appen Lekplatsen, som du kan ladda ner gratis på App Store, har vi samlat 180 lekplatser. Där kan du bland annat se vilka som är bemannade och vilka som är större lekplatser där både barn och vuxna kan leka tillsammans, så kallade utflyktslekplatser. Även på goteborg.se/lekplatser hittar du information om Stadens lekplatser.

Regnlekplatsen är en del av jubileumssatsningen "Rain Gothenburg" inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Läs mer på goteborg2021.com.