Rullatorloppet går för Musikhjälpen - Alla är välkomna att hänga med!

Fotograf: Lo Birgersson

Publicerad 9 december 2022

Åldersvänliga Göteborg och Rullatorloppet går tillsammans för Musikhjälpen fredagen den 16 december klockan 11 -11.30. Barn från stadens förskolor är med och hejar fram deltagarna. Alla som vill är välkomna och andra städer i Sverige utmanas att gå tillsammans med Rullatorloppet i Göteborg. Tillsammans över alla åldrar kan vi skapa Sveriges största Rullatorlopp för Musikhjälpen!

– Alla som vill vara med är välkomna. Du kan ha rullator, rullstol, stavar, käpp eller stöd av en vän, säger Mimmi Bergman, äldrekonsulent och projektledare för rullatorloppet.

– Smycka gärna gånghjälpmedel och dig själv med något som anknyter till julen! säger Annelie Övermark, också äldrekonsulent och projektledare för rullatorloppet.

Kan synas i direktsändning

Åldersvänliga Göteborg jobbar för en bättre stad att åldras i. I Rullatorloppet samlas alla tillsammans för att gå för Musikhjälpen som i år ger stöd åt barn på flykt från krig.

– Kan du eller din grupp inte kan delta på plats, kontakta då oss så får ni en direktlänk skickad från SVT där ni kan delta via mobilkamera och synas i direktsändning, säger Sofia Tillman, processledare social hållbarhet och en av kontaktpersonerna för rullatorloppet.

Vill du delta?

Om du vill delta på Kungstorget eller via länk i direktsändning, kontakta Mimmi Bergman 0728-55 37 91 eller Sofia Tillman 031- 368 00 97 eller mejla till: rullatorloppet@aldrevardomsorg.goteborg.se

  • Tid: Fredag den 16 december klockan 11-11.30. Uppvärmning till musik klockan 11 och loppet börjar klockan 11.15.
  • Plats: Samling på Kungstorget framför Musikhjälpens glasbur.
  • Musikhjälpen 2022: För en tryggare barndom på flykt från krig.

Fakta om Åldersvänliga Göteborg

  • Är med i WHO:s globala nätverk för Åldersvänliga Städer och samhällen
  • Arbetar för att Göteborg ska bli en bra plats att leva och åldras på – hela livet
  • Rullatorloppet är en del i arbetet att uppmärksamma vikten av en stadsmiljö som är användarvänlig för alla
  • Loppet vill förutom det uppmuntra till träning och rörelse på ett roligt sätt och bidra till att människor i alla åldrar möts. Därför är både skolor och förskolor involverade i arbetet med rullatorloppet.
  • Åldersvänliga Göteborg är ett stort grupparbete där många förvaltningar och bolag i staden bidrar. Arbetet leds av Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen och viktigast av allt, stadens seniorer är med i arbetet!