Utbilda dig inom digital mötesteknik – framtiden är ljus!

Bild: johner.se/Maria Cruseman

Publicerad 12 april 2021

Gillar du ny teknik och mötet med människor? Har du tidigare erfarenheter av servicebranschen och vill pröva något nytt och spännande? Nu lanserar vi en ny yrkesutbildning med fokus på digital mötesteknik som, med tanke på våra nya mötesvanor och tekniker, ligger helt rätt i tiden.

Om utbildningen

Det digitala språnget har gett människor och företag helt nya möjligheter att arbeta, träffas och dela upplevelser online. Globala varumärken anordnar i allt större utsträckning meet-and-greets, workshops och seminarier på digitala plattformar för att nå ut till olika publiker. En trend som skapar en stark efterfrågan på personer som har ett öga för både teknik och service. Därför erbjuder vi dig nu möjligheten att spetsutbilda dig inom digital mötesteknik.

Denna utbildning är för dig som vill pröva något nytt och spännande, gillar att organisera upplevelser och arbeta tillsammans med andra människor. Du som söker har god datorvana, ett allmänt intresse för teknik och vill gå en utbildning som leder till ett jobb med mycket eget ansvar och kreativa arbetsuppgifter.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen får du lära dig mer om digitala arbetsformer och nya mötestekniker – spetskompetenser som är högt eftertraktade av moderna företag och arbetsgivare. I utbildningen ingår dessutom kurser i marknadsföring och besöksnäring, vilket innebär att du får användbara kunskaper i hur du som digital värd bjuder människor på minnesvärda upplevelser.

En unik fördel med utbildningen är att den sker till stor del på distans och tillåter dig att studera var och när du vill – precis som din framtida yrkesroll! Du har undervisning i skolan cirka en gång i veckan där du får möjlighet att träffa dina lärare och medstudenter.

Efter utbildningen

Med nya spetskompetenser inom digital mötesteknik kommer du vara eftertraktad av flera olika branscher och företag. Och i framtiden kan du jobba som till exempel värd för digitala möten och online-baserade konferenser och evenemang av olika slag.

Behörighet

  • Du är över 20 år

Utbildningen är en påbyggnadsutbildning. För att tillgodogöra dig innehållet måste du antingen ha arbetat inom branschen motsvarande minst 50% under ett år alternativt 25% under två år, eller slutfört utbildningen inom Hotell- och turism.

Viktig information om utbildningen

  • Längd: ca 18 veckor, upp till 470 poäng
  • Studietakt: Heltid, 100 %
  • Tillgängliga platser: 30 stycken
  • Plats: Norra Ågatan 10B i Göteborg
  • Kostnader för litteratur är cirka 600 kronor och kostnader för eventuella studiebesök cirka 400 kronor.

För att styrka dina tidigare erfarenheter från branschen behöver du bifoga arbetsgivarintyg med tydliga start- och slutdatum samt omfattning i procent. Arbetsgivarintyget ska vara daterat och signerat av arbetsgivaren eller löneadministratör på företaget.

Sista ansökningsdag för utbildningen är den 4 maj. Du kommer kunna ta del av ditt antagningsbesked senast den 9 – 10 juni genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer även att skickas till e-postadressen du anger i din ansökan.

Ansök till Digitala möten