Sökhjälp

Du hittar sökfältet överst på sidan på webbplatsen. Därifrån kan du söka efter information på goteborg.se.

Förslag på sökord medan du söker

När du skriver in ditt eller dina sökord i sökfältet får du förslag på sidor som innehåller ordet. Dessa förslag visas som en lista under sökfältet. Du kan antingen välja något av förslagen med hjälp av piltangenterna eller musen eller skriva klart din egen sökfråga. Pröva till exempel att skriva in ”återvinn” i sökfältet och se vilka förslag du får.

Ytterligare hjälp för bättre sökning

Synonymer

För att öka dina chanser att hamna rätt finns ett antal synonymer som gör att du kan söka på exempelvis ”parkeringsböter” och samtidigt även få träffar på ”felparkeringsavgift”.

Rekommenderade träffar

För vissa populära söktermer finns så kallade ”rekommenderade träffar”. Där har redaktionen valt ut den träff som de anser är den bästa träffen för din sökning.

Sök handlingar och protokoll

Det finns speciella sökfunktioner för att söka efter handlingar och protokoll från stadens nämnder eller bolag. Dessa hittar du på sidan Handlingar och protokoll. Det finns två sätt att söka:

  1. Du kan välja att visa alla sammanträden för en viss nämnd för det år du valt. Resultatet är en lista med sammanträden som matchar ditt urval.
  2. Du kan välja att söka i fritext på ord eller formuleringar som du tror eller vet förekommer i handlingar och protokoll från stadens nämnder eller bolag.

I dagsläget finns det inget sätt att kombinera de två söksätten.