Om webbplatsen

Offentlighetsprincipen innebär att allmänheten och massmedierna ska ha insyn i kommunernas och statens verksamhet. Om en handling förvaras hos en myndighet är det en allmän handling, men en allmän handling kan också vara sekretessbelagd.

Webbplatsen goteborg.se ska vara tillgänglig för så många som möjligt och även för personer som använder tekniskt hjälpmedel för att surfa. Här finns information om hur du kan anpassa webbplatsen efter just dina behov.

En cookie (eller kaka på svenska) är en liten textfil som lagras på din dator. Cookies innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som användare.

E-faktura

Gör det enkelt och miljövänligt för dig själv och för oss. Betala med e-faktura. Här får du reda på hur du gör.

Göteborgs Stad ställer höga krav på säkerhet för att ingen annan än du ska kunna komma åt dina personliga uppgifter. Därför måste du logga in med e-legitimation när du vill använda de e-tjänster där det krävs att du identifierar dig.

När du loggat in på Mina sidor ser du två flikar; Mina ärenden och Mina tjänster.

Du kan få information på webbplatsen uppläst för dig genom att klicka på länken "Lyssna på innehållet". Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

När du skickar e-post, beställer informationsmaterial, lämnar en synpunkt eller en fråga via vårt e-postformulär eller använder en e-tjänst, lagras dina personuppgifter för att Göteborgs Stad ska kunna nå dig.

RSS gör att du kan prenumerera på aktuellt och pressmeddelanden på goteborg.se. Det fungerar så att i stället för att spara adresserna och besöka dem för att se om det har hänt något nytt levererar RSS denna information till dig samlad på samma ställe.

Göteborgs Stad har grundläggande information på webbplatsen på åtta andra språk än svenska. Syftet är att underlätta för boende, besökare och företagare som inte talar svenska att ta del av den information som finns på goteborg.se och få veta hur man kommer i kontakt med staden.

Du hittar alltid sökfältet upp till höger på hela goteborg.se. Därifrån kan du söka efter information på hela goteborg.se samt ett antal andra kommunala webbplatser som vi anser är relevanta för dig som besökare.

Just nu finns ingen information på teckenspråk i form av filmer på goteborg.se.

På webbplatsen finns information om hur tillgängligheten är i många av stadens publika lokaler och på offentliga platser, till exempel skolor, bibliotek och simhallar.

Om du ska länka till en sida på goteborg.se i ett mejl eller i sociala medier kopierar du första delen av webbadressen.

På webblogg.goteborg.se hittar du inlägg om vad vi på konsument- och medborgarservice i Göteborgs Stad jobbar med, funderar på, utvecklar, kliar oss i huvudet över och fördjupar oss i vad gäller webb, e-tjänster, service, innehåll, språk, teknik och mycket annat.