Om webbplatsen

Här finner du information som rör hela goteborg.se till exempel vad som gäller för cookies, hur man loggar in med e-legitimation, hur man söker på webbplatsen.

Göteborgs Stad ställer höga krav på säkerhet för att ingen annan än du ska kunna komma åt dina personliga uppgifter. Därför måste du logga in med e-legitimation när du vill använda de e-tjänster där det krävs att du identifierar dig.

Du hittar sökfältet överst på sidan på webbplatsen. Därifrån kan du söka efter information på goteborg.se.

Här hittar du länkar till teckenspråksfilmer om stadens service och verksamheter.

Webbplatsen goteborg.se ska vara tillgänglig för så många som möjligt och även för personer som använder tekniskt hjälpmedel för att surfa på nätet. Här finns information om hur du kan anpassa webbplatsen efter just dina behov.

På goteborg.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som lagras på din dator. Den innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som användare.

Du kan få information på webbplatsen uppläst för dig genom att klicka på lyssnaknappen. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

Offentlighetsprincipen innebär att allmänheten och massmedierna ska ha insyn i kommunernas och statens verksamhet. Om en handling förvaras hos en myndighet är det en allmän handling, men en allmän handling kan också vara sekretessbelagd.

På goteborg.se skriver vi i huvudsak på svenska men ibland finns det information översatt till andra språk. Det beror på att verksamheter i kommunen ibland behöver rikta sig speciellt till en målgrupp och då på det språket. All information ska vara vårdad, enkel och begriplig. Det är klarspråk.

På webbplatsen finns information om hur tillgängligheten är i många av stadens publika lokaler och på offentliga platser, till exempel skolor, bibliotek och simhallar.

Om du ska länka till en sida på goteborg.se i ett mejl eller i sociala medier kopierar du första delen av webbadressen.

På webblogg.goteborg.se hittar du inlägg om vad vi på konsument- och medborgarservice i Göteborgs Stad jobbar med, funderar på, utvecklar, kliar oss i huvudet över och fördjupar oss i vad gäller webb, e-tjänster, service, innehåll, språk, tillgänglighet och mycket annat.

goteborg.se 20 år - 1996-2016. Se filmen om hur Göteborgs Stad fick sin första webbplats och utvecklingen fram till 2016.