Om webbplatsen

Här finner du information som rör hela goteborg.se till exempel vad som gäller för cookies, hur man loggar in med e-legitimation, hur man söker på webbplatsen.

Så identifierar du dig med e-legitimation (inloggning)

Göteborgs Stad ställer höga krav på säkerhet för att ingen annan än du ska kunna komma åt dina personliga uppgifter. Därför måste du logga in med e-legitimation när du vill använda de e-tjänster där det krävs att du identifierar dig.

Sökhjälp

Du hittar sökfältet överst på sidan på webbplatsen. Därifrån kan du söka efter information på goteborg.se.

Teckenspråk

Här hittar du länkar till teckenspråksfilmer om stadens service och verksamheter.

Anpassa webbplatsen

Webbplatsen goteborg.se ska vara tillgänglig för så många som möjligt och även för personer som använder tekniskt hjälpmedel för att surfa på nätet. Här finns information om hur du kan anpassa webbplatsen efter just dina behov.

Om kakor på goteborg.se

På goteborg.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som lagras på din dator. Den innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som användare.

Lyssna på goteborg.se

Du kan få information på webbplatsen uppläst för dig på svenska och flera andra språk, genom att klicka på lyssnaknappen. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

Allmän handling, offentlig handling

Offentlighetsprincipen innebär att allmänheten och massmedierna ska ha insyn i kommunernas och statens verksamhet. Om en handling förvaras hos en myndighet är det en allmän handling, men en allmän handling kan också vara sekretessbelagd.

Information på fler språk

På goteborg.se skriver vi i huvudsak på svenska men ibland finns det information översatt till andra språk. Det beror på att verksamheter i kommunen ibland behöver rikta sig speciellt till en målgrupp och då på det språket. All information ska vara vårdad, enkel och begriplig. Det är klarspråk.

Information om fysisk tillgänglighet

På webbplatsen finns information om hur tillgängligheten är i många av stadens publika lokaler och på offentliga platser, till exempel skolor, bibliotek och simhallar.

Om webblogg.goteborg.se

På webblogg.goteborg.se hittar du inlägg om vad vi på demokrati och medborgarservice i Göteborgs Stad jobbar med, funderar på, utvecklar, kliar oss i huvudet över och fördjupar oss i vad gäller webb, e-tjänster, service, innehåll, språk, tillgänglighet och mycket annat.

RSS på goteborg.se

RSS gör att du kan prenumerera på aktuelltartiklar på goteborg.se. Det fungerar så att i stället för att spara adresserna och besöka dem för att se om det har hänt något nytt levererar RSS denna information till dig samlad på samma ställe.