Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning: Övergivna kapell

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Kapellet i Avaträsk.

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 4 december 2021
Slutar
Söndag 6 februari 2022
Öppettider

Mån-tors, 12-19

Fre-sön 12-16

Avvikande tider under jul- och nyårshelgerna.

Kostnad
Gratis

Utställningen Övergivna kapell är en resa genom fallfärdiga kapell, frikyrkan, kärleken, solidariteten och religionen. En resa genom Sverige, det som en gång var och det som är kvar idag. Under tre år har Kari Hahne Lundström och Sam Vesterberg dokumenterat övergivna kapell runtom i landet. I utställningen  berättar de om frikyrkorörelsen som en gång genomsyrade Sverige. 

– Mina föräldrar, båda övertygade pingstvänner, dog när jag var fjorton år. I hela mitt vuxna liv har jag funderat över min bakgrund, vilka var mina föräldrar och vad drevs de av? Utställningen har blivit en viktig resa för att förstå vem jag är och var jag kommer ifrån, säger Sam.

I utställningen visas också Karis bilder, religiösa motiv med oväntade inslag, som till exempel en stor altartavla av pärlplattor som visar Maria och Jesusbarnet som en flicka.

– I hela mitt liv har jag funderat över vem jag är, hur jag blev den jag är och vem jag vill bli. Med det här projektet om kapellen söker jag mig tillbaka till känslor som att vara inkluderad eller exkluderad. Att ha ett sammanhang eller att inte ha det, säger Kari.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frölunda Kulturhus
Plats
Valthornsgatan 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 27 25
Kontaktperson
Reception
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.909517751545977,57.65389524884264] }, "properties":{ "title": "Utställning: Övergivna kapell", "content": "Aktiviteter för Frölunda Kulturhus" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
Nyckelord
utställning
${loading}