Kalendarium för Göteborgs Stad

Nationaldagsfirande Hammarkulletorget | Sommarunderhållningen

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Foto: Club Deportivo Libertad

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 6 juni 2019
Tid
13:30–16:30
Kostnad
Gratis

Med flagghissning och en vibrerande mix av artister blir nationaldagsfirandet till en fest för alla åldrar och smaker! Klockan 13.30-16.30. Konferencier: Teddy Paunkoski

Medverkande:

Club Deportivo Libertad
Föreningen startade 1982 i Hammrkullen med namnet Club Deportivo Libertad. Gruppen startade genom initiativ av en grupp bolivianer. Namnet Libertad valdes på grund av den dåvarande diktaturen i Bolivia. Initiativet till gruppen var väldigt uppskattat bland bolivianer. Det möjliggjorde inte bara integration mellan bolivianer och svenskar, men och mer viktigt, samhället. Föreningen ordnar aktiviteter som fotboll, basket men framförallt inom kultur. Här så tränar medlemmarna olika bolivianska danser för att kunna delta i olika uppträdanden, karnevaler och tävlingar.

Folkdansringen
Svenska Folkdansringen bildades 1920 och har över 385 föreningar spridda över hela landet. Drygt 15.000 medlemmar bedriver verksamhet som omfattar den folkliga kulturen, med tonvikt på dans, musik, dräkt och slöjd. På nationaldagen blir det bland annat dansuppvisning.

Sipa Lipa Lakritspipa/Big Wind
Barnteater 4-9 år
”Summa summarum sexton sardiner hoppar i havet när solen skiner”

Lennart Hellsings texter med melodier av Knut Brodin har glatt Sverige i decennier. Ordlekar, härliga figurer och roliga rim. Många texter har blivit visor och klingar fint i den svenska sångskattkistan. ”Herr Gurka”, ”Krakel Spektakel” och ”Dinkeli dunkeli doja” för att nämna några. Ola Karlberg framför tillsammans med pianisten Johanna Nordström en hel rad av dessa barnvisor på ett lätt och lekfullt vis. Artister och publik hjälps åt, helt i Lennart Hellsings anda!

Team Jawone
Jawone är en rappare från Göteborg och har tidigare uppmärksammats för sina videos om psykisk ohälsa på sociala medier. Nu har han släppt sin första EP med namnet “Viloläge” genom sitt egna skivbolag, “Jawone Independent”.

Amani
Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former Han kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den andliga och folkliga repertoaren från centrala, södra Afrika och mycket mer. Edo Bumba är idag flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för så väl barn som vuxna, både enskilt och i grupp.

Edo turnerar också med grupperna Amani, Amani mini, Edo Bumba Band och Sauti Sol, Afrotronics och Star for life och ger många uppskattade konserter och workshops runt om Norden.

1997 fick Edo Bumba Kungliga Musikaliska Akademins pedagogpris, för att han ”med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm, i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt”.

Provinsialorkestern
”Spelar låtar från när och fjärran”


Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Sommarunderhållningen
Plats
HAMMARKULLETORGET 6
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.036719758672092,57.7802351695864] }, "properties":{ "title": "Nationaldagsfirande Hammarkulletorget | Sommarunderhållningen", "content": "Aktiviteter för Sommarunderhållningen" } }]
Kategorier
Dans
Festival
Musik
Nyckelord
sommarunderhållningen
${loading}