Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning på Frilagret: Hybriderna fortsätter

Bild: Esther Jane Marianne

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Onsdag 25 november 2020
Slutar
Fredag 4 december 2020
Kostnad
Gratis

Utställning på Frilagret: Hybriderna fortsätter av Esther Jane Marianne “Majsan” Pellikka

Vem är Esther?

– Den som alltid bemöts med frågan “och vad heter du egentligen?” när jag presenterar mig. Precis som där är jag även i resten av mitt liv alltid väldigt kluven. Bland annat har jag aldrig bestämt mig för någon hobby, jag gillar djur och musik och teckning, men om det är hundar eller hästar, ukulele eller tvärflöjt eller melodica, blyerts eller akvarell eller tusch, det har jag inte heller bestämt mig för. Detta leder till att jag är halvdan på det mesta, vilket är trevligt på sitt sätt. Trots allt så bor jag med min hund, mitt piano och mina 1000 olika pennor samt en make som är lika förvirrad som jag.

Vad vill du säga med din konst?

– Ofta när jag börjar på en bild fram tills dess jag är klar med den hinner jag tänka “vad är det för fel på mig???” ca 40 gånger (t.ex. när jag målat maneter med ansikten och tentakler gjorda av giraffben). Samtidigt är det inte helt sällan som något greppbart trots allt står att finna i det slutliga resultatet. Jag tycker om att inte veta vad som kommer växa fram. Det blir som att jag lär mig något nytt om konstiga delar i min hjärna varje gång. För mig är det spännande och jag hoppas att de som ser mina bilder upplever något liknande.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Som långtidssjukskriven + försäkringskasseutskriven vore det trevligt att se hur lite exponering kan komma att påverka mitt försök att vara en konstnär.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Pengarrrrrrrrr! Nä, okej. En barnbok vore trevligt!

Här hittar du eventet på Frilagrets hemsida!

Välkommen!
//Esther Jane Marianne “Majsan” Pellikka och Frilagret

Öppet enligt ordinarie öppettider:

Måndag: Stängt
Tisdag: 9–20
Onsdag: 9–20
Torsdag: 9–17
Fredag: 9–17
Lördag: 12–17
Söndag: Stängt

Kulturhuset och kaféet har ibland öppet längre vid evenemang.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frilagret
Plats
Heurlins Plats 1
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.953378907713793,57.702176744896676] }, "properties":{ "title": "Utställning på Frilagret: Hybriderna fortsätter", "content": "Aktiviteter för Frilagret" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
${loading}