Kalendarium för Göteborgs Stad

Digitalt författarsamtal: Donia Saleh

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Märta Thisner

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Torsdag 6 maj
Slutar
Torsdag 20 maj
Kostnad
Gratis

Donia Saleh besöker Lundby bibliotek och pratar om sin debutroman Ya Leila som hyllats av så gott som alla kritiker. Vi får också höra henne läsa ett utdrag ur romanen.

Ya Leila handlar om vännerna Leila och Amila som har vuxit upp ihop och gör allt tillsammans. Med ett rytmiskt och poetiskt språk skildrar romanen hur det är att gå sista året på gymnasiet och tvingas utstå både yttre och inre konflikter. Den handlar om klass och rasism, men också om vänskap så symbiotisk att den måste gå sönder och om att vara sann mot sig själv.

Donia Saleh är född 1996. Hon är född i Uppsala men är sedan fem år tillbaka bosatt i Göteborg. Hon har tidigare gått masterprogrammet i litterär gestaltning vid Akademin Valand. Hon debuterade hösten 2020 med Ya Leila som nominerades till Borås tidnings debutantpris.

Samtalet har filmats av Lundby bibliotek med stöd från Västra Götalandsregionen.

Författarsamtalet hittar du på Biblioteken i Lundbys youtube-kanal. 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Lundby bibliotek
Plats
Borstbindaregatan 12A
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.94680335091304,57.721043816205871] }, "properties":{ "title": "Digitalt författarsamtal: Donia Saleh", "content": "Aktiviteter för Lundby bibliotek" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
digitalt författarsamtal
upplev hemma
bibliotek
${loading}