Kalendarium för Göteborgs Stad

Nordisk högerextremism från 1918 till i dag

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

  • Datum Tisdag 16 maj
  • Tid 12:00–13:00
  • Kostnad Gratis

Hur hänger den högerextrema miljöerna i Norden ihop? Hur kan ett förebyggande arbete se ut?

Robin Andersson Malmros från Segerstedtinstitutet presenterar den nya rapporten When neo-nazis march on Norwegian streets, you hear a lot of Swedish som bygger på ett forskningsprojekt om hur den nordiska högerextrema miljön har utvecklats från 1918 fram till i dag, med särskilt fokus på miljöns internationella dimensioner och kopplingar. Han redogör även för vilka metoder som används för att förebygga högerextremism och diskutera hur de är lämpade att hantera det hot högerextremism utgör för de nordiska samhällena.

Robin Andersson Malmros är Filosofie doktor i offentlig förvaltning, universitetslektor i sociologi och biträdande föreståndare för Segerstedtinstitutet.

Programmet hålls i anslutning till utställningen Sverige och Förintelsen som visas i utställningshallen tom. 10 december. Utställningen har producerats av Forum för levande historia och visas med stöd från Levande Historia i Göteborg.

Plats: Trappscenen

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Nordisk högerextremism från 1918 till i dag", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Kategorier, målgrupp och nyckelord

  • Nyckelord stadsbiblioteket Biblioteken i Göteborg Föredrag Sverige och Förintelsen
${loading}