Kalendarium för Göteborgs Stad

Fönsterutställning: The Platz – om människor i vår omvärld

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

På bilden Sirbia, en av de romer som Joakim har skildrat i det fotografiska projektet. Publikationen The Platz säljs av romerna som ett sätt att dra in pengar till deras familjer.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Söndag 28 februari
Tid
00:01–23:59
Kostnad
Gratis

Under fyra års tid har fotografen Joakim Roos skildrat en grupp romer från Rumänien som befinner sig i Göteborg. Han har dokumenterat dem både på Göteborgs gator och hemma hos dem i Rumänien. Utställningen ger en unik inblick av deras liv bakom tiggeriet och syftar till att ifrågasätta och bryta stigmatiseringen av den här gruppen.

”Jag vill försöka bygga en bro mellan den svenska allmänheten och den här gruppen. Att vi betraktar dessa personer som människor, inte som tiggare,” säger Joakim Roos.

Eftersom Stadsbibliotekets utställningshall är stängd för närvarande visas utställningen i de stora fönstren mot Avenyn och Berzeliigatan.

Utställningen har producerats med stöd av Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Fönsterutställning: The Platz – om människor i vår omvärld", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
Utställning
Romer i Sverige
inteinställt
romer
bibliotek
Fotoutställning
${loading}