Tillbaka till kalendariet

En kväll på Röhsska museet

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 19 september
Tid
16:00–20:00
Kostnad
Entréavgift till museet (dagsbiljett eller årskort). Fri entré upp till 25 år. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Göteborgs Stadstriennal – mellanakt 17–22 september

Vi presenterar en helkväll med film, musik och föreläsning. Doc Lounge bjuder på ett filmprogram med tema ”stad och människor”, DJ E1000 spelar skivor och Fran Edgerley, från konst- och designkollektivet Assemble, ger en föreläsning om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara. Kvällen modereras av moderatorn Katarina Rundgren, Testbed studio. Auditoriets dörrar öppnas klockan 16.00 och filmer som kommer att visas är bland annat Ecos, Operation Jane Walk, Väggen och All inclusive. Arrangemanget på Röhsska museet genomförs inom ramen för Mötesplats Röhsska i samarbete med SAVG, Sveriges Arkitekter Västra Götaland.

Kl 16.00 Auditoriets dörrar öppnas – DJ E1000

Kl 16.30 Kortfilmsprogram kurerat av Doc Lounge
Doc Lounge presenterar ett kortfilmsprogram kopplat till Göteborg, stadsutveckling och hur stadens rum används. Filmer som kommer att visas är bland annat Ecos, Operation Jane Walk, Väggen och All inclusive.

Kl 18.00 ON/OFF
Under 2019 arbetar Samuel Dias Carvalho, från arkitekturkollektivet Onoff, för Göteborgs Stadstriennal på Stadsbyggnadskontoret. Hör mer om erfarenheterna från Samuels tid i Göteborg. Kollektivet har bland annat utvecklat kopf-kino, ett slags liveprojiceringsmaskin, som aktiverats i Hammarkullen.

Kl 18.30 Föreläsning med Assemble
Hör det brittiska arkitektur- och konstkollektivet Assemble från England berätta om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara. I deras arbete, som de bland annat fått Turnerpriset för 2015, fokuserar de på ett demokratiskt och gemensamt görande i alla skalor, både i att skapa objekt och i att få saker att hända.

Arrangemanget på Röhsska museet genomförs inom ramen för Mötesplats Röhsska.

Entré: Entréavgift till museet (dagsbiljett eller årskort). Fri entré upp till 25 år. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Programmet är en del av stadstriennalens mellanakt, 17–22 september. På fyra platser i staden – "Näsan i blöt" i Jubileumsparken, Hammarkullens station, Älvrummet samt Röhsska museet, kan du ta del av aktuella diskussioner och händelser. I programmet ingår workshops, föreläsningar, DJ-sessions och samtal. Läs mer om programmet på https://stadsutveckling.goteborg.se/stadstriennalen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Göteborgs Stadstriennal
Plats
Röhsska museet
Telefon
Kontaktperson
Kristoffer Nilsson, Simon Wallqvist, Ann Bergermark Rintala
Nyckelord
suwstadsutveckling
suwstadstriennalen
suwgoteborg400ar