Tillbaka till kalendariet

Byggworkshop vid ”Näsan i blöt”, Jubileumsparken

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Onsdag 18 september
Slutar
Söndag 22 september
Öppettider
kl. 09.00–17.00
Kostnad
Gratis

Göteborgs Stadstriennal – mellanakt 17–22 september

Under våren 2019 har det spanska arkitektkollektivet Recetas Urbanas tillsammans med cirka 100 personer byggt ”Näsan i blöt” – ett kombinerat uteklassrum och vattenlekplats – i Jubileumsparken. Målet har varit att tillsammans skapa ett lek- och lustfullt pedagogiskt rum som kan ge förståelse för vad som händer när regn faller och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor i staden. Förutom vattenverktyg att leka med går det också att klättra, springa och vila sig under tak om energin tillfälligt skulle ta slut.
I september kommer Recetas Urbanas tillbaka för att gemensamt med allmänheten utveckla platsen vidare genom att bygga bänkar kring uteklassrummet. Genom workshopen undersöks vad sittplatser har för betydelse för platsen och precis som förra gången sker byggnationen tillsammans med allmänheten. Vill du vara med och bygga? Mejla ditt intresse till gotworkshop@recetasurbanas.net. Inga förkunskaper behövs! Du som är under 15 år behöver ha med dig en vuxen, är du är mellan 15 och 18 år måste du ha ett intyg från förälder eller vårdnadshavare.

Byggworkshopen är en del av stadstriennalens mellanakt, 17–22 september. På fyra platser i staden – "Näsan i blöt" i Jubileumsparken, Hammarkullens station, Älvrummet samt Röhsska museet, kan du ta del av aktuella diskussioner och händelser. I programmet ingår workshops, föreläsningar, DJ-sessions och samtal. Läs mer om programmet på https://stadsutveckling.goteborg.se/stadstriennalen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Göteborgs Stadstriennal
Plats
Jubileumsparken
Telefon
Kontaktperson
Kristoffer Nilsson, Simon Wallqvist, Ann Bergermark Rintala
Nyckelord
suwstadsutveckling
suwstadstriennalen
suwjubileumsparken
suwgoteborg400ar