Kalendarium för Göteborgs Stad

Mänskliga rättigheter: en stad fri från rasism

Datum, tid och beskrivning

Datum
Måndag 25 november 2019
Tid
18:00–19:45
Kostnad
Gratis

Göteborgs Stad håller på att ta fram stadens första plan för stärkta insatser mot rasism. Under kvällens samtal får vi ta del av civilsamhällets kunskaper och lärdomar kring arbetet mot rasism. Programmet inleds med en diktläsning av Sara Garib. Det fortsätter med ett samtal mellan Salem Yohannes och Danny Lam.

 

Kvällen avslutas med ett panelsamtal.

Medverkande:

Danny Lam är grundare av instagramkontot TNKVRT – en interaktiv plattform som syftar till att exponera orättvisor genom personliga berättelser, vittnesmål, nyheter och annat tänkvärt. För sin nätaktivism tilldelades han Teskedsordens stipendium 2018. Han har också skrivit boken Var kommer du ifrån, egentligen?

Salem Yohannes, statsvetare och föreläsare. Har tagit fram Från dolt till synligt, en lägesbild om minoriteters erfarenheter och upplevelser av rasism i kontakt med Göteborgs Stad som servicelämnare.

Sara Garib, tog hem titeln Ortens bästa Poet Göteborg 2018. På samma poetryslam scen gjorde hon debut med sina texter om livet mellan husen.

Nava Bergman, aktiv i den nordiska interreligiösa dialogen sedan 2009. Har verkat som lärare och läromedelsförfattare i hebreiska vid Göteborgs universitet. Tidigare fullmäktigeledamot i Judiska församlingen i Göteborg. Idag verksam med att sprida vittnesmål från Förintelsen i skolor för att motverka antisemitism, rasism och främlingsfientlighet.

Suad Omar, poet och aktivist från Göteborg. Projektledare och medgrundare för Young Poc: Ett sepratistiskt forum för unga som rasifieras.

Django Taikumer, breakdansare och manusförfattare, ledamot i Göteborgs Stads råd för den nationella minoriteten romer.

Anders Ánndaris Rimpi, lulesamisk språkarbetare, kompositör och sångare. Vice ordförande i Sameföreningen i Göteborg.

Plats: Trappscenen

 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Mänskliga rättigheter: en stad fri från rasism", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
bibliotek
mänskliga rättigheter
rasism
${loading}