Till sidans huvudinnehåll
Datum har passerat

Utställning: Adam Christensen (DK) och Agnė Jokšė (LT)

Torsdag 21 september kl. 10:00–18:00

Arrangör Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Kostnad Gratis

Inom ramen för Göteborgs internationella konstbiennal ställer två konstnärer ut på Stadsbiblioteket i höst. I Ljusgården hänger textilverk av Adam Christensen och på plan 1 och 2 visas ett videoverk av Agnė Jokšė.  

Adam Christensens konst tar sin början i personliga erfarenheter som han vidareutvecklar genom att lägga till fiktiva element. Han arbetar bl a med performance, film och textil, och karaktärerna som framträder i hans verk är alltifrån ångestridna tonåringar till antihjältinnor och divor från noirfilm och det gamla Hollywood.   

Agnė Jokšė är verksam i gränslandet mellan film, text och performanceverk. Hon berättar historier där egna upplevelser och händelser ur det förflutna med koppling till kärlek, närhet och vänskap sammanflätas med fantasifulla funderingar kring omvärlden. Jokšė undersöker frågor om queerhet, icke-normativt språkbruk, parallella historier och trassliga relationer.    

Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA) är en konstutställning som återkommer vartannat år. Årets upplaga är den tolfte i raden och äger rum på Göteborgs Konsthall, Göteborgs Stadsbibliotek, Hammarkullen Konsthall och Röda Sten Konsthall. Initiativtagare är Göteborgs stads kulturnämnd och huvudman är sedan 2006 Röda Sten Konsthall. 

Datum

Torsdag 21 september kl. 10:00–18:00

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Utställning: Adam Christensen (DK) och Agnė Jokšė (LT)", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}