Kalendarium för Göteborgs Stad

Takmålning

Arkitekturhallen, Röhsska museet.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Söndag 22 november
Tid
14:00–15:30
Kostnad
Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. I denna veckas Söndagsstudio utforskar vi nya sätt att måla.


I den här workshopen utmanar vi de traditionella sätten att titta på och skapa design och konsthantverk. Genom att vända blicken uppåt utforskar vi taken i museet och hur man på ett kroppsligt sätt kan förhålla sig till nya sätt att måla. Tekniken som vi använder är flera hundra år gammal och användes av de gamla renässansmästarna.


I Söndagsstudion är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.


Praktisk info
Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka receptionen eller ringa 031 368 31 86 från kl 11 samma dag.


Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Röhsska museet
Plats
Vasagatan 39
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.973357954453203,57.699986264086029] }, "properties":{ "title": "Takmålning", "content": "Aktiviteter för Röhsska museet" } }]
Kategorier
Eget skapande
Konst/Utställning
Nyckelord
design
workshop
Målgrupp
Barn
${loading}