Kalendarium för Göteborgs Stad

Idlaflickorna

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Emelie Asplund

Datum, tid och beskrivning

Inställd
Datum
Torsdag 27 januari
Tid
19:00–20:30
Kostnad
120 - 410 kr

Poetiskt, extatiskt och livsbejakande

När Kristina Lugns mest spelade pjäs går från kammarspel för två till musikalisk explosion fylls scenen av kvinnor. Det blir extatiskt och livsbejakande, med två körer och nyskriven musik av Andrea Tarrodi. Och allt är klätt i den folkkära poetens finurliga språkdräkt.

Tre kvinnor tar semester från sig själva, på en plats bortanför vardagen. Hela livet virvlar omkring dem, i lust och vemod, i skratt och sorg när de pratar om moderskapet, begäret, ensamheten, döden. En kropp, alla åldrar. I den egna blicken, inte mannens. För en gångs skull.

Regissören Mellika Melouani Melani är tillbaka på Göteborgs Stadsteater. Tidigare har hon här regisserat Vi som är hundraBabel, och Att begära tre systrar. Som konstnärlig ledare för Folkoperan har hon bland annat satt upp Carmina Burana, en föreställning som spelade för ett fullsatt Globen.

Idlaflickorna sattes ursprungligen upp för två skådespelare. Den här versionen är ett collage av pjäsen och av tidigare publicerade dikter, skrivna av Kristina Lugn.

Idlaflickorna handlar om kvinnor som inte får plats i sina egna kroppar, om hur de ser på sig själva. Det är ett typiskt tema för Kristina Lugn, som synliggjorde de snäva strukturer vi lever i, i vårt samhälle.

– MELLIKA MELOUANI MELANI

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Göteborgs Stadsteater
Plats
Johannebergsgatan 1
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.980893507807252,57.697671697263935] }, "properties":{ "title": "Idlaflickorna", "content": "Aktiviteter för Göteborgs Stadsteater" } }]
Kategorier
Scen/teater
${loading}