Kalendarium för Göteborgs Stad

Nageldesign och true crime - 13-25 år

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 8 april
Tid
00:00–23:30
Kostnad
Gratis

Häng med Dynamo in i True Crime-mörkret! 

Vi inspireras av de youtube-stjärnor som blandar sminktutorials med true crime i vår tolkning av påskekrim. 

På Stadsbibliotekets youtube-kanal för unga bit.ly/BiGunga hittar du två mashups med nageldesign och true crime om blodig rivalitet, unga tjejer och köksknivar. 

Berättelser om ondska och mord har tilltalat oss människor i alla tider, vi både fascineras och avskyr dem samtidigt. Ett tecken på det är True Crime-genren som blivit omåttligt populär, där storytelling blandas med liv och död på riktigt. Här finns gott om offer, förövare och blodiga brott men förutom att chockera och skrämma så säger True Crime också en hel del om samhällsstrukturer och sin samtid.

Maja Widell har skrivit manus och läser in historierna och Alma Kilander, personen bakom instagramkontot @vadblirdetfornaglar, gör nageldesignen.

TW: Filmerna innehåller beskrivande berättelser om mord och kidnappning. Lyssna endast om du känner dig tillräckligt rustad!

 

Tips till dig som vill testa nageldesignen:

Har du inte nagelverktyg hemma så kan du använda dig av tändstickor, tandpetare eller bomullspinne (utan bomull) till blombladen / öron och ögon. 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-368 34 00
Kontaktperson
Sara Norén
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Nageldesign och true crime - 13-25 år", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Eget skapande
Nyckelord
Påsklov
påsklov2021
Biblioteken i Göteborg
dynamo
#påsklov
Truecrime
Målgrupp
Ungdom
${loading}