Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning på Friplanket: Stadens ådror

Bild: Frej Haar

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Måndag 19 oktober 2020
Slutar
Fredag 27 november 2020
Kostnad
Gratis

Stadens ådror av Frej Haar

Utställning på Friplanket
Tema: Kärlek

Mitt i en stad under stor förändring, pandemi och uppskjutet 400-årsjubileum faller vissa berättelser bort. I vissa fall osynliggörs de. I värsta fall raderas de aktivt, bl.a. genom att riva eller bygga bort viktiga platser. Osynligheten är däremot inte rotlös. Det finns ett hav av berättelser och historia under staden, om man bara ids att leta. I textens innehåll och de platser som nämns går det att läsa in andra röster och berättelser. Staden är inte bara queer. Den är också skapad av arbetet. Dikten lyfter det som visas upp mer sällan: livet, solidariteten och vår fortsatta kamps rötter.

Vem är Frej?
– Jag är 23 år gammal och är poet. Jag är utbildad inom kulturvård och jag vet inte riktigt vad mer som är viktigt att veta. Jag gillar att skriva brev och ge svar på tal till folk som aldrig kommer läsa det. Bor i Malmö sedan höstterminen och går Skrivarlinjen på Skurups folkhögskola. Annars undviker jag mest folk och tillställningar. Jag har hållit på mycket med poetry slam, både som arrangör och tävlande. Jag vann SM och EM i poetry slam 2017. VM blev jag bannad från, så jag slapp den pressen. När jag inte skriver poesi så sitter jag och reviderar min masteruppsats, typ.

Vad vill du säga med din konst?
– Bra fråga. Det mesta, kanske. Just med detta verket handlar det väl om någon sorts tröst, och om att försöka vidhålla minnen och information som dök upp i arkivmaterialet när jag besökte Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek här i stan, för min masteruppsats. Det var liksom det som inte fick riktigt utrymme i den. Men också att uppmärksamma det som inte sägs (för det finns inte). Annars behandlar jag väldigt mycket olika teman i mina texter. Det verkar dock alltid röra sig mot arbete, plats och rum tillsammans med queer- och kvinnoröster och teman av djur.

Här hittar du Frejs hemsida!
Här hittar du Frejs Instagram!

Här hittar du eventet på Frilagrets hemsida och Facebook!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

Öppettider

Dygnet runt

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frilagret
Plats
Heurlins Plats 1
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031–368 77 53
Kontaktperson
Lina Lundberg
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.953378907713793,57.702176744896676] }, "properties":{ "title": "Utställning på Friplanket: Stadens ådror", "content": "Aktiviteter för Frilagret" } }]
Kategorier
Eget skapande
Konst/Utställning
${loading}