Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning: Vi som arbetar med våra kroppar

På bilden: Malin Wegge. Ftograf: Elisabeth Ohlson.

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 3 september
Slutar
Söndag 16 oktober
Öppettider

MÅNDAG–TORSDAG          10–20
FREDAG                              10–18
LÖRDAG–SÖNDAG             10–16   

Kostnad
Gratis

Om villkor. Om klass. Om värdighet. 

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Ändå syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet, i media eller i kulturen. Men om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige. 

Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson har gjort intervjuer, filmat och fotograferat 33 kroppsarbetare med olika yrken från hela Sverige. De har mött industriarbetare, butiksbiträden, undersköterskor, städare, restauranganställda, lagerarbetare och många fler som vi nu får möta i vandringsutställningen och boken ”Vi som arbetar med våra kroppar”. Här får deras röster i ord, ljud, film och fotografi ta plats.

Berättelserna och bilderna är angelägna vittnesmål från vår tids arbetarklassvardag. Vi får möta personer som berättar om otrygga arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, stolthet, arbetsgemenskap och känslan av att vara viktig för samhället. 

Under vernissagen samtalar Lovisa Silfverberg, ABF Västra Götaland, med initiativtagaren och författaren Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson som berättar om och visar utställningen. Medverkar gör även Malin Wegge, som arbetar som undersköterska i Göteborg och Kofi Gyan, lagerarbetare i Kungälv. Båda är porträtterade i utställningen. 

Vi som arbetar med våra kroppar drivs av Rot produktion i samarbete med ABF och LO, med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Gävleborgs Länsmuseum. 

På bilden: Malin Wegge. Undersköterska, Göteborg. Foto: Elisabeth Ohlson.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frölunda Kulturhus
Plats
Valthornsgatan 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 27 25
Kontaktperson
Reception och biljettkassa
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.909517751545977,57.65389524884264] }, "properties":{ "title": "Utställning: Vi som arbetar med våra kroppar", "content": "Aktiviteter för Frölunda Kulturhus" } }]
${loading}