Kalendarium för Göteborgs Stad

Skolföreställning (4-7 år): Bärarna med Masthuggsteatern

Foto: Ola Kjelbye.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Fredag 23 oktober
Tid
10:30–11:15
Kostnad
Biljetter: 40 kr för barn i förskola och skola inom Göteborgs Stad. Gratis för medföljande personal.  Ordinarie förskole/skolpris: 140 kr för barn. För skolbokningar – www.kulturpunkten.nu/ eller kontakta Kulturpunkten på 031-368 32 99, biljett@kulturpunkten.nu 

De som bestämde sa: Det går inte. De som bestämde sa: Det är som det är. Men vi säger: Det går. Vi är tillbaka och vi vet vad vi måste göra.

De tre bärarna kommer efter många år tillbaka till platsen där de en gång växte upp. Det är ödsligt, uttorkat och stora byggkranar står och gnisslar i vinden, som om livet här för alltid tagit slut. 

Men bärarna är av en helt särskild sort. Med friskt humör griper de sig an sin uppgift: De leker och joddlar sig in och ut och upp och ner i de stora maskinerna. Minnen flödar: Av när den stora katastrofen inträffade, allting tog slut och de måste flytta. Av mamman, grodorna och allt de älskade. Bärarna vet att om de får maskinerna att lyssna på dem och börja dansa, så kan de ändra historien och få platsen att leva igen. 

Bärarna är en alldeles egen, sprudlande rörlig föreställning som rör de stora frågorna: Hur är det när stora saker förändras? Att vara tvungen att flytta och skiljas från saker en älskar. Hur är det att vara barn i en värld där de vuxna pratar och pratar om att allt som är känt ska ta slut? Hur är det att vilja något annat än de som bestämmer? 

Det blir lite sorgligt och allvarsamt, lite roligt och underligt – och ganska så vackert när bärarna hjälps åt. Hjälps åt att bära sorg och hopp och varandra. Hjälps åt att förändra världen. För människornas skull och grodornas. 

Spelas 21, 22, 23 oktober kl. 9.30 och 10.30. 
Stora Salongen.

Läs mer om Masthuggsteatern. 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-365 17 00
Kontaktperson
Patricia Martinez
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Skolföreställning (4-7 år): Bärarna med Masthuggsteatern", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Scen/teater
Nyckelord
Skolföreställning
Målgrupp
Barn
${loading}