Till sidans huvudinnehåll
Datum har passerat

50 ÅR EFTER – EN KVÄLL FÖR CHILE STOR, MIKAEL WIEHE & INTI-ILLIMANI HISTÓRICO

Torsdag 21 september kl. 19:00–22:00

Arrangör Stora Teatern
Inti Illimani

Den 11 september 1973 störtades den demokratiskt valde socialistiske presidenten Salvador Allende av den chilenska militären under ledning av general Augusto Pinochet. Tiotusentals politiskt och fackligt aktiva förföljdes, fängslades och försvann. 50 år efter militärkuppen i Chile bjuder vi in till en kväll där vi genom musik och samtal minns och hedrar de som drabbades.

Möt rapparen STOR, hans pappa och Mikael Wiehe.

SAMTAL & MUSIK KL 19.00–19.45

Rapparen STOR blev ett ansikte för svenska folket när han 2018 deltog i Så mycket bättre på TV4. Han har samarbetat med artister som Petter, Linda Pira, Cherrie och Seinabo Sey. STOR, som egentligen heter Ulises Infante Azocar, är uppväxt i Huddinge med rötter i Chile. Hans far är den chilenske poeten Sergio Infante som flydde från Chile. 2013 skrev STOR Pappas låt som är en kärleksförklaring till sin far.

Mikael Wiehe
Vi får också möta Mikael Wiehe, den svenska proggmusikens stora stjärna, när han sjunger sin hyllning till den chilenska sångaren Victor Jara. De båda samtalar med Emilie Blomgren som är tolk med ”chilensk spanska” som sin specialitet. Emelie är själv gift med en svensk-exilerad chilenare och har stor kunskap om Chile efter att hon har besökt landet många gånger.

Paus kl 19.45–20.15

INTI- ILLIMANI

Konsert kl 20.15–22.15

Gruppen Inti-Illimani bildades 1967 av ingenjörsstudenter vid Santiagos Tekniska Universitet. Gemensamt hade de sitt starka intresse för den latinamerikanska folkmusikens rötter och en förmåga att kombinera folklore med populärmusik. Genom att ta in sociala aspekter i sina texter blev de snart en av musikrörelsen Nueva Cancións främsta representanter.

Efter statskuppen i Chile 1973 blev Inti-Illimani bannlysta av militärjuntan, och levde i exil i Italien. Efter 15 år återvände gruppen 1988 till Chile och blev en viktig del av demokratiseringsrörelsen, ett åtagande som de förblivit trogna. Med sin musikaliskt enande kraft som har sammansvetsat och inspirerat, inte bara det Chilenska folket, utan också människor över hela världen, kan vi 50 år efter kuppen se fram emot en fantastisk konsertupplevelse!

Medverkande:
Horacio Salinas – sång/gitarr/konstnärlig ledare
Horacio Durán – gitarr/charango
José Seves – sång/gitarr/slagverk
Camilo Salinas – dragspel/keyboard
Fernando Julio – sång/bas/kontrabas/guitarrón

Kostnad

325

Datum

Torsdag 21 september kl. 19:00–22:00

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.971044464762446,57.70271100020004] }, "properties":{ "title": "50 ÅR EFTER – EN KVÄLL FÖR CHILE STOR, MIKAEL WIEHE & INTI-ILLIMANI HISTÓRICO", "content": "Aktiviteter för Stora Teatern" } }]

Kategorier

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}