Kalendarium för Göteborgs Stad

Pandemin vs demokratin

Datum, tid och beskrivning

Datum
Onsdag 5 maj
Tid
18:00–19:00
Kostnad
Gratis

Jorden runt har mänskliga rättigheter och delar av olika politiska processer pressats undan i kampen mot viruset. Folkhälsan har varit viktigare än allt annat. Men hur kommer det att påverka demokratin långsiktigt?

Välkomna till ett livesänt samtal med Martin Schibbye och Brit Stakston från reportagesajten Blankspot som sätter ljuset på olika demokratirörelser runt om i världen.

Många stater har använt pandemin som ursäkt för att inskränka demokratin och de mänskliga rättigheterna. Journalisten Martin Schibbye berättar om demokratiutvecklingen i Etiopien och mediestrategen Brit Stakston talar om demokratin vs pandemin över hela världen.

Samtalsledare: Mattias Hagberg, journalist och författare.

Pandemin vs demokratin är en ny digital utställning som finns på blankspot.se/demokrati. I utställningen får vi möta människor från hela världen som trots pandemin driver sina frågor och sin kamp.

Utställningen kartlägger hur människors friheter och rättigheter har påverkats under pandemin av allt ifrån inställda val till konspirationsteorier och stängda skolor. Samtalet sänds live på Stadsbibliotekets blogg och sidor på Facebook och Youtube.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Pandemin vs demokratin", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
bibliotek
Demokrati
digitalt samtal
upplevhemma
${loading}