Kalendarium för Göteborgs Stad

Hammarkullen konsthall: Aldrig ensam - utställning av Rörelsen Kollektiv Sorg

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

  • Datum Lördag 20 augusti 2022
  • Tid 06:00–23:30
  • Kostnad Gratis

16/6–21/8
Plats: Hammarkullen konsthall.

Rörelsen Kollektiv Sorg lyfter problemet med det dödliga våldet i vårt samhälle. Genom konst, poesi och personliga berättelser förmänskligas människorna i orten som påverkas av våldet - bortom rubrikerna. 

Allas liv är lika mycket värda och problematiken i förorten måste tas på allvar och inte avskrivas som “problem i utsatta områden”. Men lika viktigt är att berätta om hur våldet påverkar människor i dess närhet, sorgen och minnen som lever kvar under lång tid och som berör många.

Utställningen består av fotografier och texter. Både nytagna foton av fotograferna Nadine Flatt, @flautomnez, Hajan Jabar, @hajanjabar och material från Instagramkontot @kollektivsorg. 

Utställningen är ett initiativ från Aisha, aktiv inom Kollektiv Sorg och boende i Hammarkullen. Den vill visa att du aldrig är ensam i din sorg och förtvivlan, utan en av många.

Kollektiv Sorg startades av Sakariya Hirsi och Josef Farhan. Det är en fristående kampanj som drivs genom Amnesty International, bland annat genom Instagramkontot @kollektivsorg, där personer som på olika sätt drabbats av våldet delar med sig av erfarenheter, tankar och minnen.

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Hammarkullen konsthall: Aldrig ensam - utställning av Rörelsen Kollektiv Sorg", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Blå Stället" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Kategorier, målgrupp och nyckelord

  • Kategorier Konst/Utställning
  • Nyckelord hammarkullen konsthall

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}