Kalendarium för Göteborgs Stad

Vad driver volontärskap? (föreläsning och samtal)

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Inställd
  • Datum Måndag 12 juni
  • Tid 17:00–19:00
  • Kostnad Gratis

Amanda Hultman är arkitekt till yrket, men har i många år volontärarbetat för integrationsprojektet MoveIt i Göteborg. Vi bjuder in Amanda för att vi är nyfikna på vad framgångsreceptet är och vad hon har lärt sig.

Amanda håller en föreläsning på 30 minuter. Efter föreläsningen delas deltagarna upp i samtalsgrupper som ett sätt att sprida kunskap, inspiration och insikter kring att arbeta inom ideella verksamheter och volontärskap.

Eventet arrangeras av Kulturens Bildningsverksamhet i samarbete med Kulturhuset Bergsjön. Bakom initiativet står IM Individuell Människohjälp.

Om MoveIt:

MoveIt arrangerar idrott och kulturaktiviteter för utrikesfödda i Göteborg i samarbete med det lokala föreningslivet. Bakom MoveIt står stödorganisationen IM. 

Effekterna av MoveIt är svåra att mäta, men helt klart har det lett till att många hittat till föreningslivet, fått vänner och utvecklat sina svenskakunskaper. Den senaste tiden har MoveIt varit populärare än någonsin. 

Om Kulturens bildningsförbund:

Kulturens är studieförbundet för kulturutövare som arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet och bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater/drama, filmskapande, bild och form, etcetera.

Kulturens startades av sex rikskulturorganisationer år 2010 och är partipolitiskt och religiöst obundet. Idag har de 18 medlemsorganisationer.

IM Individuell Människohjälp:

IM är en idéburen, obunden medlemsorganisation som kämpar för en jämlik och medmänsklig värld.

De arbetar globalt i samarbete med lokala aktörer för att människor av egen kraft ska kunna ta sig ur fattigdom och utanförskap. Med utgångspunkt i de mänskliga rättigheterna verkar de för en hållbar värld och tar avstånd från all form av diskriminering. 

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.073152097689754,57.75664286042054] }, "properties":{ "title": "Vad driver volontärskap? (föreläsning och samtal)", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Bergsjön" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Kategorier, målgrupp och nyckelord

  • Nyckelord föreläsning volontär integration volontärer integrationsprojekt

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}