Kalendarium för Göteborgs Stad

Örnen och Kråkans poesipod: Göteborg och poesin

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Fredag 23 september
Tid
10:30–11:30
Kostnad
Gratis

Örnen och Kråkans poesipod kommer till Stadsbiblioteket och spelar in. Öppet för alla att komma och lyssna!

Temat är Göteborg och poesin. Hur är stadens poesiklimat idag och vad kännetecknar poesin från Göteborg? Om den lokala poesiscenen, om staden som inspiration, om poesins ställning historiskt i Göteborg. Örnen och Kråkans redaktörer Edith Söderström och Helena Boberg håller i samtalet med gäster från Göteborgs poesiscen:
 
Louise Halvardsson är en av landets främsta och mest etablerade scenpoeter. Hennes verksamhet inom poesins område är bred och varierad. Där inryms även poetry slam-tävlingar, poesicoaching och skrivworkshops. Hon är en av de drivande krafterna i det Göteborgsbaserade nätverket och mikroförlaget Poesiwerken. Hennes sjätte bok, diktsamlingen Vi är inte klara med varandra – mormordikter, är precis nyutkommen.
 
Kennet Klemets är poet från Göteborg och översättare från franska. Hans poesi har både kallats expansiv, muskulös, fragmentarisk och gnistliknande. Oftast intresserar den sig för människans inre. Svärtan och melankolin finns där, men även humorn. Han har en lång rad diktsamlingar och priser bakom sig. Den senaste boken kom 2021 och heter Det tunna skiktet mellan det ändliga och det oändliga.

Plats: Trappscenen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Örnen och Kråkans poesipod: Göteborg och poesin", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
stadsbiblioteket
örnen&kråkan
bibliotek
livepodd
podd
bokmässan2022
${loading}