Kalendarium för Göteborgs Stad

Konstbiennaler - om och i staden. Konstnärssamtal med Runo Lagomarsino och Nina Mangalanayagam

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Runo Lagomarsino och Nina Mangalanayagam

Datum, tid och beskrivning

Datum
Onsdag 22 september
Tid
18:00–19:30
Kostnad
Gratis

I samband med 400-årsjubiléet av städerna Borås och Göteborg bjuder Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och Borås Art Biennal in till ett konstnärssamtal med konstnärerna Runo Lagomarsino och Nina Mangalanayagam.

Vilka historier berättas genom konst i en stad? Vilka berättelser kan vi, genom våra städer, vårt kollektiva förflutna och vår möjliga framtid spåra på de gator vi går på? Och hur bidrar samtidskonsten till berättelser i det offentliga rummet?

Samtalet kretsar kring konstens relation till historieskrivning i det offentliga rummet och de verk konstnärerna presenterar, Runo Lagomarsino på GIBCA och Nina Mangalanayagam på Borås Art Biennal.

OBS! Antalet platser är begränsat, obligatorisk biljettbokning. För att delta på plats behöver du boka en biljett. Länk till biljettbokning för evenemanget.

Programmet kommer även sändas live på Stadsbibliotekets blogg och sidor på Facebook och Youtube.

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Om de medverkande:

Nina Mangalayagam Lektor i fotografi och programansvarig för kandidatprogrammet i fotografi på HDK-Valand – Högskolan för konst och design i Göteborg. För Borås Art Biennal presenterar Mangalanayagam en serie storskaliga fotografiska tryck i det offentliga rummet i Borås, Vårgårda och Bollebygd. I sitt konstnärskap undersöker hon teman som kretsar kring tillhörighet och hybriditet.

Runo Lagomarsino I den elfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal, presenterar Runo Lagomarsino ett spekulativt förslag till ett offentligt monument som förbinder Göteborgs historia med Sveriges kolonialhistoria. Språk, geografi och historiografi är teman som ofta återkommer till i hans konstnärliga praktik.

Ann Ighe är lektor i ekonomisk historia, en av två redaktörer för tidskriften Ord&Bild, samt skribent. Hon har bland annat skrivit om Göteborg, t. ex. kapitlet Götaplatsen och Liseberg, Göteborg. Samma plats, en annan stad, i boken Tio byggnader som definierade 1920-talet, Arkitektur förlag (2019) och om husockupationer i Haga i boken Ockuperat! Svenska husockupationer 1968-2018, Verbal förlag (2019).

Borås Art Biennial 2021: Det är sjunde gången som Borås Konstmuseum arrangerar en biennal. Biennalen curateras av Stockholmsbaserade Ulrika Flink och Londonbaserade Amanprit Sandhu och bär titeln Deep listening for longing (29/5–26/9).

GIBCA 2021: Den elfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal går under titeln The Ghost Ship and the Sea Change. Den tar utgångspunkt i Göteborgs fyrahundraårsjubileum och frågar hur olika sätt att berätta om stadens förflutna kan påverka dess framtid (del 2: 4/9-21/11). Curator är Lisa Rosendahl.

Plats: Trappscenen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Konstbiennaler - om och i staden. Konstnärssamtal med Runo Lagomarsino och Nina Mangalanayagam", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
GIBCA
bibliotek
konstnärssamtal
${loading}