Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning: Wrinkles by mappies av Victor Trägårdh

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Verk av Victor Trädgårdh

Datum, tid och beskrivning

  • Börjar Lördag 26 november 2022
  • Slutar Måndag 9 januari 2023
  • Kostnad Gratis

Vårt samhälle kommer allt mer bestå av allt fler äldre individer. Samtidigt utmålas åldrandet inte sällan som ett stigma. I en rasande takt utvecklas metoder och billiga lösningar för att åtgärda de där ”sura mungiporna”, de ” trötta ögonlocken” etc. Somliga menar även att äldre individer utgör ett nationalekonomiskt hot och att de är en samhällsbörda för välfärdssystemet. Denna attityd och hållning kallas ålderism. Ålderism handlar alltså om ålder som grund för fördomar och diskriminering.  

Termen ”mappies” betyder: mogen, attraktiv pionjär av rekordgenerationen födda efter andra världskriget och pekar på den nu åldrande delen av populationen födda mellan 1946 och 1964. Vad är då hög ålder och vad innebär den? I utställningen får du se åldrande individer med vackra rynkor fulla av liv och kunskap.  


Vernissage den 26/11 kl. 13.00  

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.01713115674698,57.71678779886364] }, "properties":{ "title": "Utställning: Wrinkles by mappies av Victor Trägårdh", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Kåken" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Kategorier, målgrupp och nyckelord

  • Kategorier Konst/Utställning
  • Nyckelord kulturhuset kåken åldrande teckning kålltorp härlanda-örgryte bibliotek illustration
${loading}