Kalendarium för Göteborgs Stad

Samefolkets dag 2022

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Elin Teilus. Foto: Cim Ek

Datum, tid och beskrivning

Datum
Lördag 5 februari
Tid
14:00–15:00
Kostnad
Gratis

Sameföreningen i Göteborg och Stadsbiblioteket bjuder in till en eftermiddag med sång och samtal i samband med Samefolkets dag 2022. 
 
Musik med Elin Teilus, sångerska och jojkare från skogssamiska Udtja och Göteborg. Elins röst bär urkraft och innerlighet där kärleken till jorden, naturen och allt levande är hjärtat i hennes konstnärskap. Musiken som är filmiskt storslagen och enkelt nära framförs tillsammans med Rickard Åström på piano och Mats Jenséus på gitarr. 
 
Samtal om samisk identitet, språk och aktivism över generationsgränserna. Medverkande: Sven Gunnar Hurri, Sameföreningen i Göteborg, Levi Karvonen, Svenska samernas riksungdomsförbund Sáminuorra och Johannes Rimpi, Sametingets ungdomsråd. 
 
Samefolkets dag firas varje år i samband med 6 februari för att hedra minnet av det första samiska landsmötet, som ägde rum i Trondheim 1917 och samlade ett hundratal samer över nationsgränserna för att diskutera och lyfta gemensamma frågor. 

Programmet kommer även att sändas live från Stadsbibliotekets samt Göteborgs Stads Facebooksidor och på stadsbiblioteket.nu.

Fri entré. Begränsat antal platser, går ej att förboka, först till kvarn gäller. Insläpp från kl. 13.30. Vaccinationsbevis krävs ej. 

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för allmänna sammankomster. Följ myndigheternas råd och håll dig uppdaterad på goteborg.se/covid19 

Programmet genomförs av Göteborgs Stad i samarbete med Stadsbiblioteket och Sameföreningen i Göteborg.  

Plats: Hörsalen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-368 34 00
Kontaktperson
Martin Holmquist
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Samefolkets dag 2022", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
samefolketsdag
stadsbiblioteket
nationellaminorioteter
samtal
musik
${loading}