Kalendarium för Göteborgs Stad

Tillverka en kartongvävstol

Carl Martinson

Datum, tid och beskrivning

Datum
Söndag 29 november 2020
Tid
14:00–15:30
Kostnad
Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. Den här veckan gör vi en vävstol i kartong och experimenterar med färger.


I den här workshopen utforskar vi trådens sammanflätning till en yta och hur korslagda trådar kan skapa mönster och bilder. Ni får ni lära er att tillverka och använda en liten handvävstol i kartong och arbeta med färgkomposition.


I Söndagsstudion är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.


Praktisk info
Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka receptionen eller ringa 031 368 31 86 från kl 11 samma dag.

Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Röhsska museet
Plats
Vasagatan 39
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.973357954453203,57.699986264086029] }, "properties":{ "title": "Tillverka en kartongvävstol ", "content": "Aktiviteter för Röhsska museet" } }]
Kategorier
Eget skapande
Hantverk
Nyckelord
Textil
design
workshop
Målgrupp
Barn
${loading}