Till sidans huvudinnehåll
Datum har passerat

INFERNO MALMÖ DOCKTEATER

Måndag 4 december 2023 kl. 19:00–20:30

Arrangör Stora Teatern
Emmalisa Pauly

I en hommage till Dante, Strindberg, Fellini och Minimello är Inferno en dockteaterföreställning om ett lågintensivt sammanbrott.

Enrico är en respekterad teaterregissör som nyligen fyllt 42. Han förväntas komma in med ett nytt manus men han har tappat inspirationen. Det som tidigare verkat självklart och meningsfullt känns plötsligt främmande. Inkvarterad på ett lägenhetshotell i Malmö försöker han fly från en själslig och konstnärlig kris, men mellan de obesvarade sms:en tränger sig en annan verklighet på. Och precis som i alla riktigt bra filmer är det osäkert om huvudpersonen lever eller är död, eller om allt bara är en dröm.

Malmö Dockteater fortsätter att uppfinna sin egen dockteater för vuxna. I en lek med verkligheten och vardagen återskapar vi bekanta miljöer och situationer – mataffärer, videomöten, tågresor, porrfilmer, sporthallar, hotellrum. Föreställningen är skapad med hjälp av en blandning av toarullsdockor, fotomontage, liveprojektioner och ljudläggning. Den är ett kollage av dikt och dokumentär, lågbudget och hi-tech, skämt och dödsångest, film och teater. Den är något som inte finns att se någon annanstans än med Malmö Dockteater.

På scen: Erik Holmström, Henrik Svalander, Johanna Svensson
Erik Holmström – manus, regi, scenografi
Henrik Svalander – skådespelare, dockmakeri, konstruktion
Johanna Svensson – ljusdesign, video, scenteknik, konstruktion
Sandra Haraldsen – kostym- och maskdesign (dockor och medverkande), foto & bildkoncept
Christian Gabel – musik
Sally Palmqvist Procopé – medregissör
Lisa Nilsson – kommunikation
Agnes Rosenberg – produktion

Kostnad

280

Datum

Måndag 4 december 2023 kl. 19:00–20:30

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.971044464762446,57.70271100020004] }, "properties":{ "title": "INFERNO MALMÖ DOCKTEATER", "content": "Aktiviteter för Stora Teatern" } }]

Kategorier

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}