Kalendarium för Göteborgs Stad

Jordord – en bokcirkel med odlingstema

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Foto: Hanna Wikman

Datum, tid och beskrivning

Datum
Tisdag 17 maj
Tid
18:00–19:30
Kostnad
Gratis

Nu är det dags igen! Bokcirkeln Jordord är på fri fot! Vi läser böcker som har med växter, jord och människor att göra. De två första träffarna är digitala, den tredje IRL utomhus. 

Vi börjar året med Trädgårdsmästarens anteckningar: en odlares framgångar och misslyckanden av André Strömqvist. Reservera boken här!

Tisdagen 5 april
18-19.30.
Vi ses på meet.jit.si/jordord

Sedan växlar vi språk och försjunker i Braiding sweetgrass – indigenous wisdom, scientific knowledge and the teachings of plants av Robin Wall Kimmerer. Reservera boken här!

Tisdagen den 17 maj
18-19.30.
Vi ses på meet.jit.si/jordord

Har vi svårt med det engelska språket eller bokens omfång? Då hjälps vi åt! Skicka ett mail till Hanna Wikman som håller i cirkeln så tänker vi ut någonting.

Som våravslutning ses vi den 7 juni i Fruktlunden nedanför Vårväderstorget, Biskopsgården, tipsar varandra om läsning och sådant som växer.

Ni får höra högläsning ur boken vi har över sommaren: Barrskogarnas barn av Eva-Stina Byggmästar. Och så hälsar vi på i Odlarföreningen i Biskopsgården.

Frågor, utrop och annat hänvisas till hanna.wikman@kultur.goteborg.se.

Vi ses! 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Biskopsgårdens bibliotek
Plats
Vårväderstorget 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-366 61 00
Kontaktperson
Hanna Wikman
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.89211719711421,57.712020048316212] }, "properties":{ "title": "Jordord – en bokcirkel med odlingstema", "content": "Aktiviteter för Biskopsgårdens bibliotek" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
bokcirkel
läsning
odling
växter
${loading}