Kalendarium för Göteborgs Stad

Fönsterpoesi live från Lagerhuset!

Till vänster: Oliver Cruz Rankovic Foto: Privat Mitten: Karin Brygger. Foto: Privat Till höger: Lisen Rylander Löve. Foto: Kristin Lidell

Datum, tid och beskrivning

Datum
Fredag 23 oktober
Tid
12:30–12:50
Kostnad
Gratis

Fönsterpoesi live från Lagerhuset

Fredag den 23 oktober är det dags för det andra av höstens tre Fönsterpoesi live från Lagerhuset. Då kommer poeterna Karin Brygger och Oliver Cruz Rankovic tillsammans med musikern Lisen Rylander Löve att dyka upp i ett fönster på Lagerhuset och bjuda på poesi och musik!

För den som inte har möjlighet att lyssna på plats streamas det hela via Facebookevenemanget. Det går även att se och lyssna där i efterhand. 

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.

Om de medverkande

Karin Brygger är författare och kulturskribent. Hon har givit ut fem diktsamlingar och två essäböcker. Hon skriver regelbundet i Judisk krönika och frilansar för Sveriges Radio. Hennes senaste verk, Månader, brev kom i ut augusti och skildrar våren 2020 i poetisk form. Karin Brygger är också verksam som adjunkt i Medier, estetik och berättande vid Skövde högskola.

Oliver Cruz Rankovic är en estradpoet som bland annat tävlat i poetry slam-SM med texter om den segregerade skolan.Texterna grundade sig på erfarenheter från Hjällboskolan, där han jobbat som skolpsykolog och på erfarenheter från den egna skolgången. Numer är han också utbildad lärare och hoppas att kunna slåss för förortens elever som rektor i framtiden.

Lisen Rylander Löve är ett etablerat namn på den svenska musikscenen. Hon blandar saxofon och röst med live-elektronik till ett eget unikt uttryck. Hennes musik har beskrivits som kompromisslös och mångfacetterad och den rör sej obehindrat mellan elektronika, improvisation, jazz och experimentell pop. Mest känd är hon kanske tidigare som del av duon Midaircondo, idag spelar hon bl a med kvartetten The Splendor. På eventet Fönsterpoesi framträder hon med tenorsaxofon.

Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus, Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Stad, Kulturförvaltningen – Frilagret, Kulturstrategisk avd. och Stadsbiblioteket.

 
Varmt välkomna!

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Frilagret
Plats
Heurlins Plats 1
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.953378907713793,57.702176744896676] }, "properties":{ "title": "Fönsterpoesi live från Lagerhuset!", "content": "Aktiviteter för Frilagret" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Musik
${loading}