Kalendarium för Göteborgs Stad

Snacka om konst: Konventioner och normer

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

© Mattias Norström, Du gamla, du fria, 2016. Bildupphovsrätt.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Tisdag 26 oktober
Tid
12:15–12:45
Kostnad
Gratis

Välkommen till en lunchföreläsning på Göteborgs Stadsbibliotek som lyfter fram konstverk som ifrågasätter konventioner och normer. Föreläsningen är den andra i en serie om tre, som arrangeras i samarbete med Göteborgs Konsthall.

Ibland uppstår konflikter kring konst då den visar något som berör oss starkt känslomässigt. Inte sällan är det verk med religiösa kopplingar som hamnar i hetluften men nationella symboler såsom flaggor väcker också ofta reaktioner. I denna lunchföreläsning presenteras några konstnärer som inte är rädda för att utmana traditioner och normer – men som i vissa fall också gör det med både humor och värme. Ibland med en stor dos mod.

Föreläsningen baseras på Snacka om konst – som stör och berör, en box med dialogkort som lyfter fram hur samtidskonsten speglar några av vår tids brännande samhällsfrågor.

Plats: Trappscenen, Stadsbiblioteket Göteborg

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Snacka om konst: Konventioner och normer", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
Nyckelord
föreläsning
bibliotek
samtal
${loading}