Kalendarium för Göteborgs Stad

Mr Burns

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Aorta

Datum, tid och beskrivning

Datum
Lördag 14 maj
Tid
18:00–19:30
Kostnad
120 - 330 kr

En post-elektrisk pjäs av Anne Washburn

Mr. Burns är en postapokalyptisk och galen överlevnadsfantasi i tre akter. När tv-serien The Simpsons blir människans räddning i en värld full av kaos och misstänksamhet. Om historier som berättas och utvecklas till myter för kommande generationer.

Det moderna samhället har kollapsat och står helt utan elektricitet. Befolkningen drivs ut i skogen på jakt efter föda och på flykt undan radioaktiva ämnen. Runt en lägereld samlas några överlevare. De börjar återberätta ett klassiskt avsnitt ut The Simpsons, scen för scen.
Replikerna blir till mantran som sprider sig som en tröstesång. Snart turnerar mängder av teatersällskap land och rike runt med sin tolkning av vad som hände när Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie fick fly sitt hem undan Sideshow Bob.

Dramatikern Anne Washburns skruvade mix av ödesmättad katastrof, svart humor och musikal har spelats på teaterscener runt om i världen sedan 2012. Nu får Mr. Burns Sverigepremiär på Studion i regi av Nora Nilsson.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Göteborgs Stadsteater
Plats
Johannebergsgatan 1
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.980893507807252,57.697671697263935] }, "properties":{ "title": "Mr Burns", "content": "Aktiviteter för Göteborgs Stadsteater" } }]
Kategorier
Scen/teater
${loading}