Kalendarium för Göteborgs Stad

Ung Svensk Form 2020 på Röhsska museet

Pushing Embroidery av Emilia Elfvik. Ung Svensk Form 2020.

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 3 oktober
Slutar
Söndag 1 november
Öppettider

Tisdag till söndag kl 11-17. 

Kostnad
Årskort (100 kr), Dagsbiljett (60 kr) och fri entré för dig under 25 år.

Vad pågår på den unga designscenen i Sverige idag? I utställningen Ung Svensk Form 2020 visas unika verk från produktdesign till konsthantverk.

I höst står Röhsska museet som värd för den årliga vandringsutställningen Ung Svensk Form. I utställningen visar 25 unga formgivare projekt som utmanar olika metoder och tekniker inom designområdet.

– Unga formgivare har en imponerande förmåga att lyfta viktiga frågeställningar med intelligens, nyfikenhet och humor. Ung Svensk Form 2020 bjuder på hantverksskicklighet och materialkänsla i världsklass, säger Karin Wiberg, projektledare på Ung Svensk Form.

För unga formgivare
Röhsska museet har en lång tradition av att visa upp design och konsthantverk av unga nationella och internationella formgivare.

– Mer än någonsin behöver museer vara plattformar som lyfter yngre aktörer inom de kreativa näringarna för att en bredare allmänhet ska kunna ta del av den mångfald som finns och inte minst ge formgivarna en chans att visa upp sin kompetens och kreativitet, säger museichef Nina Due.

Ung Svensk Form 2020 pågår mellan 3 oktober till 1 november 2020 på Röhsska museet.

Utställningen är även museets bidrag till Gothenburg design festival som pågår 19–25 oktober.

Utställningen Ung Svensk Form 2020 är en samproduktion mellan Föreningen Svensk Form och ArkDes, med stöd av IKEA, IKEA Museum och Malmö stad.

 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Röhsska muset
Telefon
031 368 31 50
Kategorier
Hantverk
Konst/Utställning
Nyckelord
design
hantverk
${loading}