Kalendarium för Göteborgs Stad

INSTÄLLT: Anne Brügge om Ingrid Wallberg

Datum, tid och beskrivning

Inställd
Datum
Måndag 30 november 2020
Tid
18:00–19:00
Kostnad
Gratis

Anne Brügge presenterar sitt praktverk om Ingrid Wallgren, en pionjär för funktionalistisk bostadsarkitektur i Göteborg och Sverige.

Ingrid Wallberg var den första svenska kvinnliga arkitekten att starta egen arkitektbyrå. Hon gjorde praktik hos Le Corbusier i Frankrike innan hon efter fyra avslag till slut blev godkänd som medlem i Sveriges Arkitekters Riksförbund 1938.

Wallberg ritade radhus i Örgryte, lägenhetshus på Fjällgatan, villor, fabriksbyggnader och ett ålderdomshem och var även en varm förespråkare av bättre bostäder för mindre bemedlade. Trots det har hon förblivit ett förhållandevis okänt namn i svensk arkitektur.

Anne Brügge är litteraturvetare och en forskarna bakom Nordisk Kvinnolitteraturhistoria i fem band. I sina egna böcker återupptäcker och lyfter Brügge fram kvinnor som oförtjänt hamnat i skugga.

Fri entré, begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan via http://bit.ly/wallberg30nov

Stadsbiblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi tar in max 50 besökare i Hörsalen, varannan rad är avstängd och det är minst två tomma stolar mellan varje sällskap. Besök inte ditt bibliotek om du har symtom som snuva, hosta eller feber. Tack för att du visar hänsyn och omtanke!

Läs mer om vad som gäller på biblioteken här (uppdateras kontinuerligt): bit.ly/covid-BiG

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19: bit.ly/covid-gbg

Plats: Hörsalen, plan -1

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "INSTÄLLT: Anne Brügge om Ingrid Wallberg", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
författarsamtal
arkitektur
bibliotek
${loading}