Kalendarium för Göteborgs Stad

Klassikerprat: Jag väntar på Djävulens ankomst av Mary MacLane (1881-1929)

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 14 oktober
Tid
18:00–19:00
Kostnad
Gratis

Helena Fagertun klassikerpratar om Mary MacLanes omskrivna självbiografiska debut som för första gången nu ges ut på svenska.

Mary MacLanes självbiografiska debut från 1902 retade manliga kritiker och moralister till galenskap men gjorde succé bland unga kvinnor och blev en omedelbar storsäljare.

Att den hade skrivits av en tonårsflicka gjorde skandalen ännu större. Med ett hängivet och extatiskt språk, ärligt och provokativt, skildrade MacLane en ung kvinnas liv, utlämnande och naket. Hennes bok var en av de första i självbiografiska skriftens bekännelsestil.

Mary MacLane ansågs vara en vild och okontrollerbar kvinna, hon levde levde öppet bisexuell och var en högljudd feminist.

Föreläsare och samtalsledare: Helena Fagertun, poet, redaktör och bokens översättare.

Till följd av de lättade restriktionerna från den 29 september välkomnar vi publik till programmet. Göteborgs stad följer hela tiden utvecklingen av pandemin och är måna om att du som besökare ska känna dig trygg. Programmet presenteras därför med reservation för ändringar.

Plats: Hörsalen, plan -1

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Plats
Götaplatsen 3
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.697773922174982] }, "properties":{ "title": "Klassikerprat: Jag väntar på Djävulens ankomst av Mary MacLane (1881-1929)", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]
Nyckelord
bibliotek
klassikerprat
${loading}