Kalendarium för Göteborgs Stad

Johanna Gustafsson Fürst med gästkonstnärer

Datum, tid och beskrivning

Datum
Lördag 24 oktober
Tid
10:00–16:00
Kostnad
Gratis

Johanna Gustafsson Fürsts arbeten undersöker sambanden mellan sociala system och individer - med fokus på relationen mellan kropp och språk, språkvåld och blivande.

Utställningen har sin bakgrund i det språkvåld som ingick i försvenskningsprocessen av Tornedalen och som återfinns idag i politiska förslag om neddragningar i modersmålsundervisning och förbud för andra språk än svenska under lektioner och raster.

I utställningen ingår även verk från andra inbjudna konstnärer: Makda Embaie, Sophie Vuković, Liv Strand och Lisa Torell samt en skrift, Stridsskrift med författaren och litteraturkritikern Sara Abdollahi som redaktör. Stridsskrift innehåller texter av Lars Raattamaa, Negar Naseh, Balsam Karam, Ida Börjel och Loretto Villalobos och är formgiven av Jonas Williamsson.

Vernissage kommer att ske i samband med Angereds bokmässa som i år blir digital. Det är även Göteborgsrelease för skriften Stridsskrift och ett samtal hålls med Johanna Gustafsson Fürst, Sara Abdollahi och Balsam Karam med Meira Ahmemulic som samtalsledare. Mer info kommer i programmet till Angereds bokmässa.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-365 17 00
Kontaktperson
Patricia Martinez
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Johanna Gustafsson Fürst med gästkonstnärer", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
${loading}