Kalendarium för Göteborgs Stad

FÖRFATTARBESÖK: Förintelsens minnesdag med Karin Brygger 

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Karin Brygger Foto: John Areblad

Datum, tid och beskrivning

Datum
Söndag 30 januari
Tid
13:00–14:00
Kostnad
Gratis

Varje år minns vi offren för Förintelsen den 27 januari – samma datum som Auschwitz befriades. 

Kulturhuset Kåken gästas av författaren Karin Brygger som läser dikter ur Stationer (2018) en diktsamling som utgavs som systerbok till den mer undersökande, historiska essän Estera (2018) som följer Ester Nachmanowitzs (senare Frischer) öde från tiden före kriget, genom kriget och slutligen till Göteborg där hon blev kvar, gifte sig och skapade sig ett liv. Essän Estera är bildsatt av Ester Frischers son Ivar Frischer. Systerboken Stationer består emellertid bara av text - kortare fragmentariska dikter som skapar en helhet till sist, och fördjupar sig inte bara i Esters öde utan framför allt i vad det är att försöka berätta om Förintelsen, vad det innebär för den som söker i spåren efter folkmordet.  

Karin Brygger har tidigare arbetat i Edut (f.d Överlevandegruppen) i Judiska församlingen som administratör för de överlevande i andra generationen som berättar sina föräldrars historia för skolelever i Västra Götaland. Idag arbetar hon som adjunkt på Högskolan i Skövde  och är författare och kulturskribent med regelbundna texter i Judisk krönika. Du kan höra Karin Brygger på Sveriges Radio P1 under judiska högtider då hon håller morgonandakt. 

Begränsat antal platser.
Boka din plats via följande länk: Kulturhuset Kåkens Biljettbokning.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Kåken
Plats
Kålltorpsgatan 2
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.01713115674698,57.71678779886364] }, "properties":{ "title": "FÖRFATTARBESÖK: Förintelsens minnesdag med Karin Brygger ", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Kåken" } }]
Kategorier
Litteratur/Poesi
Nyckelord
kulturhuset kåken
författarsamtal
örgryte-härlanda
poesi
förintelsens minnesdag
härlanda/örgryte bibliotek
bibliotek
nationella minoriteter
härlanda-örgryte bibliotek
${loading}