Till sidans huvudinnehåll
Datum har passerat

Hur farligt är alkohol egentligen?

Tisdag 5 december 2023 kl. 18:00–19:00

Arrangör Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Kostnad Gratis

Socialstyrelsen har justerat gränserna för vad som ska räknas som riskbruk av alkohol. Riskbruk av alkohol är ett alkoholbruk som innebär en förhöjd risk för skadliga fysiska, psykiska och sociala konsekvenser. Cancer är idag en av världens största folksjukdomar och alkohol är en av de påverkbara riskfaktorerna, enligt WHO och Folkhälsomyndigheten. Vad vet vi egentligen om sambandet mellan alkohol och cancer? Kan det verkligen vara skadligt att någon enstaka gång dricka fyra glas vin?

Lyssna till två föredrag av Frida Dangardt, överläkare och docent och Fredrik Spak, överläkare och docent och ta tillfället att ställa dina frågor.

Stadsbiblioteket i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Regionalt cancercentrum väst, Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende vid Göteborgs universitet.

Datum

Tisdag 5 december 2023 kl. 18:00–19:00

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Hur farligt är alkohol egentligen?", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}