Grupper på Verket

Här finns kontaktuppgifter och kortare informationstexter om alla grupper som bedriver verksamhet på Verket i nuläget.

Akvarellgruppen

Vi ses varje måndag kl 13-15 för att måla tillsammans. Gruppen är öppen för alla, såväl erfarna som nybörjare. Föranmälan till Fredrik Holm krävs, då det finns begränsat antal platser.

Kontakt: Fredrik Holm, tel 031-365 76 81, fredrik.holm@centrum.goteborg.se


Balansträning

Balans- och styrketräningen leds varje torsdag av Susanne Olausson. Passet börjar kl 11 och håller på till kl 11.45 Kom och träna upp din balans och styrka till tonerna av väl utvald musik!

Kontakt: Susanne Olausson, tel 031-731 50 74, susanne.olausson@centrum.goteborg.se


Ballroom sessions

Sessions är ett häng för att lära känna varandra, träna och utforska oss själva genom ballroomscenens kategorier. Ballroom sessions är ett queert, feministiskt space och tolererar inte sexism, rasism, transfobin, homofobi, etc. Sessions är inte kurser, men vi lär oss alltid av varandra. Nyckeln till bra sessions är att du redan vet vad du vill träna på eller vilka frågor du vill ha svar på innan du kommer hit, så gör gärna egen research. På sessions delar vi ofta det som inspirerar oss med varandra.

Kontakt: Sofia Rydhard, sofiarydhard@gmail.com


Bokcirkel

Studiecirkeln är organiserad inom SPF i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan sedan 1993. Aktiviteten på Verket är högläsning och diskussion runt böcker.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Boule i alla väder

Vi trotsar vädrets makter och kör utomhusboule året runt på gårdsplanen utanför Verket. Kläder efter väder. Inga förkunskaper behövs. Vi ses på måndagar kl 13 och spelar fram till kl 14.

Kontakt: Fredrik Holm, tel 031-365 76 81, fredrik.holm@centrum.goteborg.se


Bridge

Vi ses på onsdagar kl 10-13 och lirar det klassiska kortspelet bridge. Föranmälan krävs.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Canasta

Kom till Verket och spela ett parti Canasta! Gruppen spelar varje tisdag och torsdag kl 12-14. Ingen förkunskap krävs.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Club Oscar

Club Oscar är en samtalsgrupp för äldre män som träffas varannan torsdag (udda veckor). Prat är en huvudingrediens under träffarna, med allt från personliga upplevelser till mer fantasifulla historier, men det kan även bli en tripp till något intressant i närområdet. Gruppens deltagare ansvarar för att dela med sig av prattiden, så att alla kan komma till tals och inte fler samtal än ett hålls runt bordet.

Kontakt: Hugo Skoglund, tel 031-15 25 33


Female Legends

Female Legends är ett e-sportcommunity för tjejer och icke-binära. Vi åker på LAN, har coachning i e-sport och arrangerar turneringar och spelkvällar. Vi håller även i träffar för vårt mentorskapsprogram. Vi är runt 2500 personer i communityt över hela Sverige.

Hemsida: femalelegends.com

Kontakt: Liza Lind, tel 070-277 55 87, liza@femalelegends.com


GALF

Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF) är en ideell ungdomsförening vars syfte är att skapa lajv, events och hålla i olika workshops för sina medlemmar. Vi riktar oss främst till ungdomar, samt de som är intresserade av lajv och scenkonst. GALF är en del av Sverok.

Kontakt: info@galf.se


go:night

go:night är ett vampyrlajv baserat på det populära rollspelet Vampire the Masquerade och utspelar sig i ett kallare och mörkare Göteborg. Målgruppen är 15 år och uppåt, men med en rekommenderad åldersgräns på 18 år på grund av lajvets mörka teman. Få mer information på vår hemsida gonight.se eller hitta oss på sociala medier på gonightlajv.

Kontakt: Elizabeth Malm, tel 070-775 11 48, info@gonight.se


Gothenburg Cosplay Guild (GCG)

Bor du i Göteborg? Har du cosplay som intresse? Då hör du hemma här! Vi är en Sverokförening som spenderar majoriteten av vår tid i verkstaden här på Verket. Här träffas vi för att skapa och umgås, samtidigt som vi lär oss av varandra och ger tips och pepp. Våra officiella tider på Verket är onsdagar och söndagar kl 17 till 21 (med förbehåll för ändringar).

Kontakt: gbgcosplayguild@gmail.com


KFUM

Vill du öva din svenska och lära känna nya vänner? KFUM har träffar på Verket varje måndag och tisdag kl 17-20. På måndagar kan du komma hit på temakväll och kompiscafé, då vi träffas för att samtala om olika ämnen och samtidigt öva på det svenska språket. På tisdagar kan du komma för att få hjälp och stöd med dina läxor. Följ oss på Facebook: @aktivitetforalla

Kontakt: Boel Kylefjord, boel.kylefjord@kfumgoteborg.se


Kinagruppen och Hälsogymnastik

På onsdagar kl 11-12 håller Xui Li Fang och Jumei Zhu i enkla gymnastiska rörelser med kinesisk tradition, nyttigt för hela kroppen och alla kan delta.

Är du intresserad av Kina och kinesisk dans, mat och kultur? Kom då till Verket på söndagar, då har Kina-gruppen öppet för att ta del av olika kulturyttringar från Kina.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Konstverket

Varje måndag kl 17-19 håller Verkets ungdomsambassadörer öppet för en skapande verkstad. Alla tillfällen har olika teman och olika fokus på skapande där du kan komma och lära dig något nytt. Ingen föranmälan krävs, allt är gratis och det bjuds även på fika.

Kontakt: Ungdomskonsulenter på Verket (Anna, Jakob och Jerker)


Kulturkrock

Kulturkrock är en förening vars syfte är att skapa en mötesplats för nördar och kulturskapare. Föreningen skall verka för att utforska fantastik, fandom och andra nördiga ämnen, och presentera dem på spännande sätt. Vi är en samling nördar av olika slag som vill göra plats i rampljuset för kultur som ofta inte får den möjligheten. Kulturkrock är en öppen förening och det är fritt för intresserade att gå med. För mer information nås föreningens styrelse via mejl: info@kulturkrock.se

Hemsida: kulturkrock.se

Kontakt: Sune Levin, sune91@gmail.com


Luncha tillsammans

Vi beställer cateringmat, äter tillsammans och snackar om allt mellan himmel och jord. Det finns många maträtter att välja mellan på menyn. Varje rätt kostar 65 kronor. Vi ses för att äta på tisdagar från kl 13, men föranmälan och beställning måste göras senast dagen innan till Marina.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Läs mer

Läs Mer är en bokcirkel. Under gruppens träffar sker författarmöten, skrivarskola och roliga aktiviteter. Denna bokcirkeln hoppas att bidra till förbättrad läs och skrivkunnighet för ungdomar i dagens digitaliserade värld.

Kontakt: Ungdomskonsulenter på Verket (Anna, Jakob och Jerker)


Pink Orange

Pink Orange är en förening som anordnar olika typer av spelevenemang. Vi arrangerar LAN, viewingparties, tävlingar, spelträffar, läger och mycket annat. Föreningen jobbar hårt för att e-sporten och spelhobbyn ska vara mer jämställd och vi försöker göra alla våra event mer inkluderande för alla. Vill du vara med och arrangera eller delta på något av våra evenemang, hör av dig till oss genom någon av mailadresserna här under eller gå med i vår discord! Alla är välkomna oavsett ålder och könsidentitet, men vi riktar oss främst mot unga som är mellan 13 och 25 år.

Hemsida: pinkorange.se

Facebook: Pink Orange

Discord: discord.gg/QmtEQhH

Bli medlem: ebas.sverok.se/signups/index/13193

Kontakt: Kevin Hoogendijk, tel 073-782 68 90, kevin@pinkorange.se eller hej@pinkorange.se


QueerNördarna

QueerNördarna är en Sverok-förening med fokus att ge HBTQ+ och allierade en plats i spelvärlden. Vi anordnar brädspelsträffar på Verket.

Hemsida: queerandnerdy.se/vast

Kontakt: vast@queerandnerdy.se


Qigong

Vi kombinerar långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Du kan antingen sitta eller stå. Amela Sako är utbildad ledare och håller i passet varje fredag i en timma från kl 11-12. Alla är välkomna oavsett förkunskap!

Kontakt: Amela Sako, tel 031-365 78 71, amela.sako@centrum.goteborg.se


Reclaim Pride

Reclaim Pride skapas av queers för queers. Tillsammans skapar vi platser där inte storföretag, politiska partier och myndigheter tillåts sätta agendan. Vi vet att det behövs fler mötesplatser utan pinkwash för hbtqia-personer och skapar tillsammans allt från pyssel eller politisk debatt till pridefestival.

Instagram: Reclaim Pride

Kontakt: reclaimpridegbg@gmail.com


RD-karaoke

Vi är en förening för de som tycker om Östasiatisk musik! Våra aktiviteter omfattar karaoke, fester, konvent och annat kul. På Verket träffas vi för att sjunga karaoke.

Kontakt: Raison d'être på Facebook


SRF - Synskadades Riksförbund

En gång per månad på tisdagar ses vi för socialt umgänge och fika, ofta kombinerat med informationsföredrag eller underhållning. Föranmälan krävs.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Surf-support

Behovet av att kunna använda smartphone eller surfplatta ökar och vi använder dem mer och mer i vår vardag. Våra kunniga volontärer hjälper dig med sådant som du undrar över och finns på plats här på Verket ungefär varannan tisdag kl 10-12. Föranmälan görs via Marina.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


Transammans Väst

Transammans Väst startade i augusti 2017 och har till en början främst arbetat med stödverksamhet och nätverkande i form av öppna fikaträffar, samt regelbundna träffar för transpersoner över 13 år. Finns du i Göteborg med omnejd och själv är transperson eller närstående och behöver en trygg plats för att bolla dina tankar kring könsidentitet är du välkommen att höra av dig via Transammans Västs sociala medier, mejlen eller via hemsidan.

Hemsida: transammans.se

Instagram: transammansvast

Facebook: Transammans Väst

Kontakt: transammans.vast@gmail.com


Trädgårdsgruppen

Vi träffas för att diskutera, planera och hjälpas åt med odling och växter, ute och inne. Vi vill ge huset extra mycket liv med hjälp av våra gröna fingrar.

Kontakt: Marina Byberg, tel 031-365 78 68, marina.byberg@centrum.goteborg.se


UN Women Göteborg

UN Women nationell kommitté Sverige - lokalförening Göteborg, arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Vårt uppdrag är att bedriva utbildning och informationsspridning om kvinnors rättigheter, politiskt påverkansarbete, samt insamling och stöd till UN Womens program runt om i världen. Gruppen är öppen för alla, oavsett ålder och könsidentitet.

Hemsida: unwomen.se/goteborg

Facebook: UN Women Göteborg

Instagram: Unwomengbg

Kontakt: Regina Mattsson, 070-482 89 94, goteborg@unwomen.se


Vardagens Civilkurage

Har du någon gång tänkt att du skulle sagt eller gjort något i en situation som var orättvis, men just då gjorde kroppen ingenting? Civilkurage måste såklart tränas för att kunna användas. För många betyder civilkurage att ”sätta ner foten” eller utföra ett hjältedåd. Civilkurage kan vara så mycket mer! På vår träning fokuserar vi på vardagliga situationer och tränar på tekniker som hjälper oss att göra något. Vi arbetar med olika teman och håller våra öppna träningar på olika ställen i Göteborg. Alla våra träningar är helt gratis! Våra träningar riktar sig främst till ungdomar mellan 15-25 år.

Hemsida: vardagenscivilkurage.se

Facebook: Vardagens Civilkurage Göteborg

Kontakt: goteborg@vardagenscivilkurage.se


Young POC (People of color)

Young POC fungerar som en “safe-zone”/mötesplats för att informera och diskutera med varandra om olika former av förtryck som unga “people of color” genomgår. Gruppen och samtalen är anpassade för dig som rasifieras, men vi välkomnar alla till att delta.

Kontakt: Young POC (GBG) på Facebook och youngpocgbg på Instagra