Fem frågor med Freddan – ny frågesport

Publicerad 10 juni 2020

Nyhetsbrev v 24. Denna vecka får vi stifta bekantskap med Freddan som tar oss med på en filosofisk och lärorik resa med fem kluriga frågor.

Hej,

Gåtan Vad är det för någonting som man alltid har framför sig? kanske inte är så klurig egentligen, men svaret är ändå viktigt: Framtiden! Hur man än vrider och vänder, sörjer eller står ut, tänker och tror, så väntar framtiden på oss med ett innehåll vi inte fullt ut känner till. Vi på Hälsofrämjande- och förebyggandeenheten ser med tillförsikt på det som komma skall, och hoppas att detsamma gäller dig!

Rekommendationer och råd under Coronakrisen uppdateras som bekant regelbundet, och detsamma gäller därmed också vår verksamhet. Glöm inte bort att du under kontorstid kan nå oss på telefonnummer 031-365 78 26 om du har några frågor.

Poängpromenad när du själv har tid och lust!

Rekordstort antal deltagande denna gång och konkurrensen om förstaplatsen hårdnar. Vinnare på 9 rätt och rätt svar på utslagsfrågan blev Christer Fors. Ett pris väntar som vanligt på Mötesplats-Kulturhus på Karl Gustavsgatan 65.

 Den rätta raden för v23 lyder:

1, 1, 2, 2, 1, 2, 2, X, X, X Utslagsfråga: Grillkol

Om du vill läsa frågorna igen hittar du dem på vår facebooksida www.facebook.com/traffpunktericentrum   

Som tidigare finns det två rundor att välja på - Längs åarna i Stampenområdet alternativt Guldhedsturen. Samma frågor och samma tävling på båda, men med två rundor att välja på. Bestäm själv vilken du vill gå, eller varför inte traska båda bara för motionens skull 😊.

Från och med måndag 13.00 är den nya poängpromenaden på plats och sitter kvar veckan ut, denna gång med tema Äntligen sommar. Svar mejlar du som vanligt till senior@centrum.goteborg.se eller skriver upp på ett papper och lämnar i dörrbrevlådan på antingen Verket, lilla Stampgatan 1a, eller Träffpunkt Guldheden, Doktor Weltzins Gata 1. Skriv gärna vilken runda du gått när du skickar in dina svar. Varje måndag ersätts frågorna med nya. Promenera själv eller med någon du känner, tänk bara på att hålla lite avstånd mellan er om ni är flera. Om någon fråga skulle saknas, meddela oss gärna via mejl eller telefon så sätter vi upp ett nytt exemplar snarast möjligt. Kartor och väganvisningar hittar du längst ner i det här mejlet.

Ord, ord, ord – skrivandet fortsätter

Vi fortsätter med utmaningen att skriva en liten text om livet i Coronatider. Vad känner just du att du skulle vilja förmedla? Skicka in ditt bidrag till oss på senior@centrum.goteborg.se Det behöver inte vara långt. Poesi, sorg eller humor – alla ord är tillåtna. I nästa veckas nyhetsbrev publiceras ett axplock.

 Tack för era inskickade textbidrag under föregående vecka, det är en ära att få läsa era ord!

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Jag försöker med allt kraft att tänka positivt. Det här är mest bara tid som passerar, och tiden är verkligen ingenting att vara rädd för!

 

//Gunilla Svanberg

 


 Inger Morgondotter Jacobsen skickade in en egengjord bild som är både vacker och tänkvärd. Tack Inger!

 

”Fem frågor från Freddan!” Dunderpremiär för vår nya frågesport!­

En bild som visar gul, sitter, stopp, röd

Automatiskt genererad beskrivning

 Häng med Freddan på filosofiskt funderande och fyndiga frågor. Klara du att svara rätt på alla fem? Här kan det vara bra att förbereda sig med penna och papper. Maila in rätt svar till oss så korar vi en Fem Frågor Från Freddan-mästare i nästa veckas Nyhetsbrev! Följ denna länk för att komma till filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=KrrPryFow2A

Hjärngympa

Förra veckans kluring ledde till en rad olika svar, och det har varit härligt att läsa de olika varianterna. Frågan var: vilka två djur ser du på bilden?

En bild som visar utomhus, djur, vatten, foto

Automatiskt genererad beskrivningEn bild som visar utomhus, djur, vatten, foto

Automatiskt genererad beskrivning

 Rätt svar är groda och häst (vänd på huvudet så uppenbarar hästen sig😊) Ni var ett helt gäng som lyckades se de båda, grattis till er!

Denna vecka kör vi en zoologisk bild igen, en riktigt knepig sådan. Hur många djur ser du på bilden nedan?

 

Som vanligt kan du mejla in dina svar till senior@centrum.goteborg.se

För mer information om covid-19 och det aktuella läget, besök Göteborgs stads webbplats www.goteborg.se/vihallerdistansen eller folkhälsomyndigheten på www.folkhalsomyndigheten.se

 Glöm inte att framtiden väntar på oss. Vi hörs om en vecka!

 Med vänliga hälsningar

Hälsofrämjande- & förebyggandeenheten, Stadsdelsförvaltningen Centrum

 Telefon: 031 - 365 78 26

E-post: senior@centrum.goteborg.se

www.goteborg.se/senioricentrum

 www.goteborg.se/motesplatscentrum

www.goteborg.se/traffpunktframnas

www.goteborg.se/traffpunktguldheden

www.goteborg.se/verket

 Poängpromenader

Längs åarna

Med start i höjd med Valhallabadet, följ Mölndalsån ned till Ågrändsbron, fortsätt över bron och under Ullevigatan och vidare längs Fattighusån, med mål där Stampens kyrkogård slutar.

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning

 Guldhedsturen

Med start och mål på Doktor Fries Torg på utsidan av Nordic Wellness, promenera i parken som finns mellan Doktor Heymans Gata och Doktor Saléns Gata.

 

En bild som visar text, karta

Automatiskt genererad beskrivning